KULTÚRA
Gasztro
Kisvárdai pincértanuló sikere
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019. április 6-án 14. alkalommal rendezte meg Szolnokon, az Aba- Novák Agóra Kulturális Központban a Pelikán Kupa Gasztronómiai versenyt és kiállítást. Az idén is rengeteg érdeklődő látogatott el erre az eseményre.

Az országosan meghirdetett versenyre cukrász, szakács és pincér szakmákban lehetett nevezni. Felnőtt és tanuló versenyzők, illetve csapatok egyaránt összemérhették tudásukat - számolt be a haromhatar.hu

Mint írják, a versenyzők munkáját szakmai zsűri bírálta el. Tagjai világ- és olimpiai bajnok, nemzetközileg elismert, illetve mester szakemberekből álló csapat volt, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a résztvevők munkáját. Idén sem volt könnyű dolguk.



A Kisvárdai SzC. II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából Sinka Ádám 14. osztályos diák egyéni indulóként versenyzett Pincér tanuló kategóriában. Díszvacsorához készített menüsorának középpontjában a Kisvárdai Huszár Bandérium megalakulása állt, ehhez készített díszterítést. Tudását szóban is bizonyítani kellett a nagy tekintélyű bizottság előtt. A verseny további részét képezte még egy szakmai és intelligencia-totó, valamint kunsági csirke trancsírozása és tálalása.



Kategóriájában 22 csapat nevezett. Ádám munkáját nap végén a szakmai zsűri, Aranyéremmel jutalmazta. Szakmai ismereteit Dér Sándorné Éva tanárnőtől sajátíthatta el, aki napról-napra lelkiismeretesen foglalkozott tanítványával, hogy minél szebb eredménnyel térhessenek haza.



A nap folyamán a Szolnok TV riportere is megkereste Ádámot, hogy interjút készítsen vele, valamint a Kossuth Rádió élő műsorában is faggatták néhány percig.