AKTUÁLIS
#csörszné tar enikő
#az év tanára
Kisvárdai pedagógus lett az év tanára
A középsuli.hu piacvezető középiskolai portál idén is megválasztotta AZ ÉV TANÁRÁT, aki 2017-ben a kisvárdai CSÖRSZNÉ TAR ENIKŐ lett.

Csörszné Tar Enikő, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium angoltanára, nevelési igazgatóhelyettese, illetve az intézményben működő Arany János Tehetséggondozó Program programfelelőse. Elismerését a tánc világnapján, látványos külsőségek mellett, táncműsorokkal színesített rendezvényen vette át a Magyarság Házában.

A díjátadón Kovács Robertina, a Középsuli főszerkesztője ismertette az Év tanára megválasztásának folyamatát:
Az Év tanára jelölést diákszervezetek és szakmai szervezetek, pedagógusszervezetek egyaránt megtehették. A jelölések beérkezését követően az oktatóknak egy sztenderd kérdéssort küldtek, a válaszok megjelentek - fotóval együtt - a Középsuli.hu felületén. A kérdésekre adott válaszok alapján egyetemi oktatókból álló szakmai bizottság döntötte el, kik kerüljenek a döntőbe. A részletes interjú célja az volt, hogy kiemeljék, milyen sokszínű és színvonalas munkát végeznek a pedagógusok. Szavazni a Középsuli Facebook felületén és a Kozepsuli.hu online portálon lehetett, a szavazatok összeadódtak. Kovács Robertina szerint a díj legitimitását erősíti, hogy az olvasók, a diákok és a tanárok tábora végül közvetlen szavazással választotta meg a nyerteseket, szavazatok ezrei érkeztek. A legtöbbet elérő lett az Év tanára.

Csörszné Tar Enikő számára mindig is egyértelmű volt, hogy tanár lesz. Már általános iskolás korában igazi tanítói, tanárai voltak, akik emberségből, hitelességből, elköteleződésből mély nyomot hagytak benne. Elmondása szerint valószínűleg már akkor „megfertőződött”. Tanítási módszereit mindig az adott csoport, az adott tananyag határozza meg, igyekszik nagyon változatos, praktikus és diák–barát lenni. Mélyen hiszi, hogy csak oldott, feszültségmentes légkörben lehet eredményes munkát végezni. Nagyon fontosnak tartja a humort, a játékosságot, a kérdezést, a hibázás szabadságát és azt, hogy úgy tanítson meg a gyereknek bármit, hogy annak ők később az életben hasznát tudják venni. Tanárnak lenni nagyon összetett feladat – vallja Tar Enikő. Egy időben kell lenni pótszülőnek, mentornak, tanítónak, pszichológusnak. Nagy művészet mindezt jól ötvözni, de talán ez az egyik oka annak, hogy ő ennyire izgalmasnak tartja a tanárságot.

Csörszné Tar Enikőnek minden kisvárdai nevében szívből gratulálunk,
munkájához további sok sikert, eredményeket,
magánéletéhez jó egészséget, sok boldogságot kívánunk!

- Friss Média -

forrás és fotó: kozepsuli.hu