SPORT
#testépítés
#Dr. Jánvári Anita
​Kisvárdai lány a profik között
Kisvárdai lány a csúcson. Különleges kategóriában képviselheti Kisvárdát és Magyarországot Dr. Jánvári Anita.

Eléggé közhelyes már a mondat, hogy merj nagyot álmodni, de ez esetben még az álmainál is nagyobb dolgot vitt véghez Dr. Jánvári Anita. Már tavaly, az első fitnesz-testépítő versenyidényében elég jó eredményeket tudhatott maga mögött, hiszen az első versenyén elért 2. helyezése után Ausztriában a WBPF Bécsi Kupáján már a dobogó legtetején állhatott. Anita vérbeli maximalistaként nem elégedett meg ezzel, hanem rögtön a bikinimodell kategóriát kettővel átlépve, előbb a sportmodell, majd a figure kategóriákban tervezte a 2020-as idényét. Ez azt jelenti, hogy itt már dominál a több éves sportmúlt és a szép nőies formákat és arányokat megtartva, hangsúlyt kap a gyönyörű csajosabb izomzat.

2020-as őszi idény első versenyén még nem állt a dobogón, mivel itt eggyel kisebb sportmodell kategóriában indult és a promóterek szerint is a nagyobbak között volt a helye. Ezt sem csalódásként élte meg, hanem egy újabb kihívást jelentett számára. Aztán jött a sugallat, ha már kategóriát kell váltania, akkor miért ne próbálná ki magát a legnagyobb szövetség legnagyobb versenyén a legnívósabb nemzetközi mezőnyben? Itt jön egy kis magyarázat, hiszen nem sokan vannak otthon a fitnesz- és testépítés világában. A Mr- és Miss Olympiát gondolom mindenki ismeri, hiszen ez a világ legnagyobb fitnesz- és testépítő versenysorozata, ennek a világszövetsége az IFBB, mindmáig Arnold Schwarzenegger nevével fémjelezve. Az IFBB Hungary pedig pár éve megkapta a jogot, hogy hazánkban zajló verseny is belépő lehessen ebbe a profi világba. Ezen a versenyen nyerhető el a legnagyobb elismerés amire csak versenyző vágyhat, a testépítés koronája az IFBB Pro kártya, ami feljogosít a profi ligában való versenyzésre és a későbbi, akár Mr vagy Miss Olympia WORLD színpadán való szereplésre. Na ezt a kártyát sikerült elhoznia Anitának, a legnívósabb nemzetközi mezőnyt maga mögé utasítva, ahol világbajnokok is indultak a hőn áhított kártyáért. Beléphetett a klubba, amit eddig csak pár magyar versenyzőnek adatott meg. A legnagyobb trófea mellé még kettő aranyat sikerült behúznia aznap, a nemzetközi bírák elismeréseként.

Kérdeztük Anitát a továbbiakról. Most mindenképpen egy hosszabb, több hónapos pihenő következik, szeretne picit magára és tanítványaira koncentrálni. Aztán, ha úgy érezte itt az idő, és kellőképpen felkészült, akkor jöhet élete legnagyobb kihívása, kis hazánkat és városunkat képviselve, álmai színpadán a világ legnagyobb profijai között!