SPORT
Kisvárdai lány a dobogó tetején
Az emberek nevetni fognak az álmaidon, aztán meg utálni fognak, ha megvalósítod őket - fogalmazott a Graz közeli kis stájer faluban, Thalban született Arnold Schwarzenegger egy interjúban.

Igen, testépítésről és nagy álmokról van szó, így érthető a body building legnagyobb ikonjának citálása, aki 4 évesen kezdett testépítéssel kezdett foglalkozni: egy grazi edzőtermet látogatott, majd 1965 és 1980 között hétszer elnyerte a Mr. Olympia és hatszor a Mr. Universe címet.

A hétvégén Ausztriában egy kisvárdai leány is az álma után ment. Anita, aki mellesleg jogból diplomázott, az elmúlt hétvégén - Kisvárda nevét is öregbítve - egy nagyon nívós nemzetközi mezőnyt maga mögé utasítva a X. Ausztria Kupán 1. helyezést ért el.

Dr. Jánvári Anita nagyon eredményes első idényt tudhat maga mögött, valóságos éremesővel zárta élete első megmérettetéseit női bikini fitness modell kategóriában. Ennek csúcsa és egyben záróakkordja volt a nemzetközi Ausztria Kupa. Három verseny mérlege (Bodysport Kupa Budapest, Krikó Kupa Hódmezővásárhely, Ausztria Kupa Bécs): egy ötödik helyezés, kettő második és egy első helyezés, több kategóriában.

Anitáról biztosan fogunk még hallani, mert rendkívül elhivatott és a sportnak szenteli mindennapjait. Hiszen ezeket az eredményeket nem adják ingyen, nagyon sok munka és lemondás van mögöttük - mondja Anita párja és segítője, Matuk Péter. Hozzáteszi még, hogy ha Anitát kérdeznénk, biztosan az lenne a válasz: megéri!

A kisvárdai bajnokkal a FrissMédia oldalain olvashatnak hamarosan interjút.

- FrissMédia -