AKTUÁLIS
Kisvárdai hotel kapott díjat a nemzetközi alvás konferencián
Újra átadták az Alvásbarát Szálloda címeket a Magyar Tudományos Akadémián. Idén a koppenhágai Admiral Hotel, a Botaniq Turai Kastély és a Várda Sport Hotel kapta meg a rangos elismerést.

A jó alvás elengedhetetlen az egészséghez! Ez volt az idei alvás konferencia jelmondata, ami frappánsan összefoglalja, mekkora jelentősége van az életünkben a jó alvásnak. Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége - hangsúlyozza a Magyar Alvás Szövetség az éves jelentésében, amelyet az Alvás Világnapja alkalmából tettek közzé. Világjelenségről van szó, hívja fel a figyelmet a nemzetközi alvás szervezet, a World Sleep Society cselekvési felhívását közvetítve, mintegy nyolcvan ország közreműködését bejelentve.

A Magyar Alvás Szövetség több mint tíz éve csatlakozott a világszervezet munkájához, ezúttal a Magyar Tudományos Akadémián a szakterület kiválóságai adtak elő az idei alváskonferencián. A magyar szervezet az elmúlt években sikeresen valósítja meg szakmai programját a tudományos ismeretterjesztés területén, az alvás egészségügyi intézmények és alvásipari vállalatok tevékenységének az összefogásával. Nemzetközi standardok lapján kidolgozott alvásminőség mérési módszereket alkalmaznak, kutatásokat és felméréseket végeznek, könyveket adnak ki, és értékelik az alvásért kiemelkedő munkát végző intézményeket

A Sleepfriendly Program keretében elismeréseket nyújtanak át az alvásbarát vállalatoknak és szállodáknak, kitüntetik a legjobb termékeket. A World Sleep Society alvás világszervezet követésre méltónak ajánlja a Magyar Alvás Szövetség évek óta folyó munkáját, amelyért elsök között kapták meg a Distinguished Activity Award elismerést.

Idén a koppenhágai Admiral Hotel, a Botaniq Turai Kastély és a Várda Sport Hotel kapta meg a rangos elismerést.

Kiválósági elismerések/Sleepfriendly Excellence Award 2023 Sleepfriendly Company díjazottak teljes rangsora:

JYSK Hungary, Pharma Nord Hungary, Coloplast Hungary. Sleepfriendly Hotel: Hotel Admiral Koppenhága, Botaniq Kastélyhotel Tura, Várda Sporthotel Kisvárda.

Sleepfriendly Product: Havitu/Matrackuckó.

A kiválósági elismeréseket a Sleepfriendly Program, a Magyar Alvás Szövetség és a Magyar Szállodák és Éttermek vezetői adták át Erik Vilstrup Lorenzen öexelenciájának, a Dán Királyság budapesti nagykövetének a jelenlétében. A konferenciát köszöntötte dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár.

Fotó: Facebook - Várda Sport Hotel