KÉK FÉNY
Kisvárdai embercsempészeket vettek őrizetbe
Embercsempészéssel gyanúsít a rendőrség két férfit és egy nőt, aki a koronavírus-járvány ideje alatt hamis munkaszerződésekkel és igazolásokkal segített ukrán állampolgároknak jogellenesen Nyugat-Európába utazni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján csütörtökön két településen, öt helyszínen hajtottak végre rajtaütést a megyei főkapitányság bűnügyi nyomozói, valamint a Jonatán közterületi és támogató alosztály munkatársai.

A rendőrök intézkedése eredményes volt, lakóhelyeiken elfogták K. J. 28 éves, és B. Lné 45 éves kisvárdai, valamint H. R. 43 éves tiszaszentmártoni lakosokat. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak anyagi ellenszolgáltatásért biztosítottak ukrán állampolgároknak fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat, amelyek lehetővé tették számukra a Magyarországra történő belépést úgy, hogy megfeleljenek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak.

A hamis dokumentumokkal a Magyarországra történő belépés mellett a külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhattak.

A bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított három embert a rendőrök őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat.

- FrissMédia -