AKTUÁLIS
Kisvárdai diák nyerte a nemzetközi olvasóversenyt
A megmérettetésre a világ legkülönbözőbb országaiból jelentkeztek 13-15 éves tanulók, többek között Lengyelországból, Portugáliából, sőt még Izraelből is jutottak gyerekek a döntőbe. Az 560 jelentkezőnek az első fordulóban online tesztet kellett kitölteni, ezt követően pedig prezentációt készíteni az általuk választott regényről.

Nemcsak a versenyzők, a héttagú zsűri is nemzetközi volt: tagjai között nyelvész-kutató, amerikai tanár, nigériai, costa-ricai és argentin diákok is helyet foglaltak. Az értékelés során a zsűritagok a versenyzőket arra buzdították, vigyék bele bátran egyéniségüket az előadásaikba.

Vincze Rebeka, a Vári Emil Általános Iskola 7. osztályos tanulója I. helyezést ért el az EngRead Nemzetközi Olvasóverseny döntőjén. Rebeka és felkészítő tanára Ténai Nóra közös jutalma egy hét napos angliai utazás, melyre majd 2019 nyarán kerül sor.

Rebeka produkciója épp eredetiségével, ötletességével tűnt ki a mezőnyből. Hazánk legfiatalabb filmrendezőjeként mutatkozott be, s e szerepben maradva most készülő első filmjéről beszélt. A prezentáció különleges képanyaga, a szöveg érdekessége, magával ragadó humora, az előadó természetessége és szép kiejtése együttesen érdemelte ki a zsűri legnagyobb elismerését.

- Friss Média -