AKTUÁLIS
#szeretet
#ajándék
#cipősdoboz
Kis doboznyi szeretet
Tavaly a Felső-Szabolcsi Kórház gyermekosztály 22 apróságának különleges élményben volt része, hiszen a paposi asszonykórus táncházzá varázsolta a gyermekosztály ebédlőjét annak apropóján, hogy a Jósa András Múzeum ötletét felkaroló - a gyűjtést kibővítő és az elosztást szervező - Rotary Club Nyíregyháza Egyesülettel együtt elindítottak egy akciót, "Egy kis doboznyi szeretet” címmel.

A felhíváshoz 2017-ben több százan csatlakoztak. Volt olyan cég, aki 60 pár vadonatúj cipőt, és volt olyan, - érezve a társadalmi felelősségvállalás fontosságát, – akinek a megyei kollektívája 100 db "cipős dobozt" ajánlott fel, amit a vöröskereszt közreműködésével súlyosan beteg gyermekeknek juttattak el. Az akcióban akkor több, mint 350 doboz ajándék gyűlt össze, amit a mátészalkai és a kisvárdai kórház gyermekosztálya kapott meg.

Az akció idén is folytatódik, vagyis a Jósa András Múzeum december 20-ig cipősdobozban várja azokat az ajándékokat, amelyeket az adományozók a rászorulóknak szánnak.

A dobozokat december 20-ig adhatják le a Jósa András Múzeumban. / Nyíregyháza Benczúr tér 21. / keddtől - vasárnapig, naponta 8-16 óráig.

Az ajándékokat karácsonyi belépővel köszöni meg a múzeum. A jegyek 2018. január 31-ig használhatók fel A Jósa András Múzeum a cipősdoboz-ajándékokat az együttműködő szervezetekkel közösen adja át a rászorulóknak.

Hogyan érdemes elkészíteni az ajándékba szánt cipősdobozokat?

1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!

2. Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát! Ön akár több dobozt is készíthet!

3. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:

Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok

Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök

Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű

Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv

Kedves lehet még: egy képeslap vagy családi fotó néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal (posta- vagy e-mail címét nem célszerű megadnia).

4. A dobozba NE TEGYEN:

Agresszivitásra késztető képeket, játékokat: játék pisztoly, kés, pc-játék

Konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt

Folyékony dolgokat: sampont, testápolót (vagy ezeket gondosan csomagolja be egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre a doboz tartalmát)

Gyógyszereket, alkoholt

Törékeny tárgyat: tükröt, porcelánbabát

5. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd ragassza le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösse át zsineggel! (Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!)

A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy fedél nélkül élő férfinak/nőnek, vagy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.


Fotó: FrissMédia/archívum