AKTUÁLIS
Kirándulás a csodák földjén - fotók és videóriport a Rétközi-tóról
Igen, a csodák léteznek. Ez volt az első mondata annak a fehérgyarmati diáknak, aki meglátta a 450 hektáros tó partján álló Hobbit-lakokat. Egy teljes osztály választotta búcsúkirándulásként a tőlük 70 kilométerre lévő szabolcsveresmarti víztározó, közismert nevén a Rétközi-tó festői környezetét.

Az osztály most ballagott a nyolcadikból, a diákok egy utolsó osztálykirándulás keretében búcsúznak egymástól és tanáraiktól. De mint mondják, minden bezárt ajtó egy újat nyit meg. Hétfőn a természet felé vezető ajtó nyílt meg előttük, amikor a kisvárdai strandolást követően megérkeztek az országban egyedüliként különleges technológiával a domboldalba épített Hobbit-lakba, a szállásukra.

Különös, de a rácsodálkozás nemcsak a lurkókra volt jellemző, hanem kísérőikre is. Nem hittek a szemüknek: ilyen nincs, vagy ha mégis, akkor nem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Mintha csak a Dunántúlon lennénk, ez egy csoda - mondták.

Éppen ez az, amit az üzemeltetők szem előtt tartottak: itt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ugyanazt a magas minőségű szolgáltatást kell biztosítani, mint Budapesten vagy épp a Balaton környékén. Nem szabad gyengébben teljesíteni megyénkben sem. A Rétközben ezt ismerték fel, amikor elkezdték a turisztikai beruházások terén a komplex, rendkívül szerteágazó fejlesztést. Ennek révén a megye egyik kiemelkedő turisztikai célpontjává válik Kisvárda és térsége.

Fontos cél, hogy minél többen megismerjék az ember és természet harmonikus együttélésének módszereit, annak fontosságát és lehetőségét, hogy az ember csökkentheti ökológiai lábnyomát a Földön.


- FrissMédia -