SPORT
Labdarúgás
#labdarúgás
#Mezőkövesd Zsóry
Kipróbáltuk a 10-10 elleni focit, a Mezőkövesd ebben jobb volt
Küzdött, de kikapott otthon a Várda. Kisvárda-Mezőkövesd 1-2.

Talán tényleg komolyan gondolták azok a mezőkövesdiek, akik dobogót jósoltak a csapatnak. S talán nem véletlenül. De a Kisvárda is mesésen kezdett a bajnokságban, a Fehérvár elleni meccs azonban már nagy falat volt. Viszont a Mezőkövesd elleni meccs kiváló lehetőségnek tűnt a valós erőfelmérésre.

Küzdött is a Várda, mint Connor a Terminator ellen, de ívelgetésekkel próbálkozott, mert az ellenfél szinte levette a pályáról a hazaiak kulcsjátékosát, Grozavot. A pontrúgások utáni szituációk pedig még mindig kezelhetetlenek néha a Várdának. A korábbi grúz gólkirály, Budu Zivzivadze vezetéshez is juttatta a Mezőkövesdet.

A szünet előtt két játékost is kiállított a játékvezető, egy mezőkövesdit és a hazai Tsoukalast, mert összekaptak, amikor lesétáltak a pályáról. A 10-10 elleni játék eleinte jobban ment a hazaiaknak. A második félidő 48. percében gyorsan egyenlített is a Várda. Bal oldali beívelést előrevetődve fejelt Tischler a kapu jobb oldalába.

Aztán a 63. percben a jobb oldalon vezetett támadást a Mezőkövesd, a grúz csodacsatár szépen megtolta, és a tíz méterről leadott lövésbe Felipe csak belekapni tudott. 1-2, újra a vendégek vezettek, megint Budu Zivzivadze lőtte a gólt, aki remekül játszott a meccsen.

Ezután nyomott a Kisvárda, a Mezőkövesd viszont veszélyes kontrákat vezett. Aztán Tischler Patrik újból szépen fejelt, de a kapufa mentett, ez volt talán a legnagyobb lehetősége a Várdának. Öt perc hosszabbítás jött, a végén még a Mezőkövesd rúghatott szabadot 18 méterről, de Felipe megfogta a jobb sarokra tartó lövést.