KULTÚRA
#színház
#előadás
#énekkar
#felvétel
Kipróbálnád magad a színpadon? Nosza, itt a remek alkalom
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház meghallgatást hirdet Bob herceg című tervezett produkciójának kórusába, valamennyi szólamba.

A jelentkezés feltételei, 16-60 év közötti életkor, magabiztos énektudás, kóruséneklésben szerzett gyakorlat.

A színház mint írja, a jelentkezők azzal kalkuláljanak, hogy 2019. március 4. – április 14. között (a próbafolyamat ideje alatt): hétköznap esténként 18-22h, szombatonként 10-14h és 18-22h szabadnak kell lenni. Továbbá azt írják, hogy ez csak a rendelkezésre állást jelenti, vagyis ezekből alakulnak majd ki a próbák tényleges időpontjai. Tehát nem jelent mindennapos elfoglaltságot – viszont a megjelölt időintervallumban rugalmasságot kérnek a közreműködőktől.

2019. április 15-20. között (a főpróbahéten): egész nap.

Bemutató: 2019. április 20. 19h. Utána még várhatóan 11 előadás lesz a nyári szünetig, változó napokon este hétkor. A válogatásnál előnyt jelent: színpadi és/vagy táncos gyakorlat – játékkedv, kreativitás, rugalmasság.

A meghallgatás időpontja:

2018. december 14. 15-18 óra

A meghallgatást meghirdető színház kéri, hogy a meghallgatásra három szabadon választott dallal készüljenek az alábbi műfajok valamelyikéből: operett, klasszikus musical vagy klasszikus dal. A zongorakísérethez szükséges kottát (ha van), hozzák magukkal. Ha zenei alappal szeretnének énekelni, az anyagot mp3 formátumban kérik, hogy előre küldjék el.

Az énekfeladat nem kizárólag kóruséneklést, hanem színpadi statisztálást is jelent majd. A jelentkezők - a jelentkezés beadásával - vállalják az ezekben való részvételt csoportos szereplőként, kisebb formák táncos közreműködőjeként.

A jelentkezéseket a [email protected] e-mail címre várják.

Fotó: FrissMédia/archívum