SPORT
Labdarúgás
#labdarúgás
#Ferencvárosi TC
#Kisvárda Master Good SE
Kínos potyagóllal kapott ki a Kisvárda a Fradi ellen
A címvédő és listavezető Ferencváros 1-0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Kisvárda csapatát a 29. fordulóban. Miközben nekiugrott a Fradi a Kisvárdának, mint bika az inszeminátor műtehenének, de csak óriási potyával tudtak nyerni.

A Kisvárdára úgy hat a Groupama Aréna gyepe, mint Ká, a kígyó szeme az áldozatokra, valahogy kifut a lábukból a vér. Még gólt se tudtak rúgni soha a stadionban. Most se, meg se próbálták igazán.

Pedig Kisvárdán a legutóbbi meccsen megszorongatták a fővárosi csapatot, én a 84. percben még biztos voltam a döntetlenben, amikor kapott a Fradi egy véleményes 11-est.
Az első FTC-rohamokat követően leült a meccs, mint Margit néni az esküvőn a tizedik tánc után. Egy izgalmas jelenet volt, amikor a kisvárdai Sassá egy fault után eljátszotta Hamlet halálát, hisz ekkora szenvedést csak egy mérgezett tőr tud okozni.

Az ivószünet után a fradista Tocmac olyan viharosan ment el három kisvárdai mellett, mint a garázsmenetes busz a hetes megállója előtt. Aztán elvesztette a labdát, helyzetig nem jutott.

A 34. percben egy előreívelt labda üresen találta a Fradi játékosát, akinek a lábáról a kapu mellé/fölé pattant (azt nem mondanám, hogy ez lövés volt).

Utána Isael tekerte rá, ez volt az első igazi kapura tartó lövés, szépen kanyarodott, de gyenge volt, a kisvárdai kapus védett.

A körmöm még nem rágtam le, de a Kisvárda hősiesen védekezett, ha ez így ment volna tovább, helyet kaphattak volna az Egri Csillagok új kiadásában. Az FTC - Kisvárda meccs a szünetben még 0-0 volt, és úgy nézett ki, beválthat a kisvárdai betontaktika.

A második félidőben a mérkőtés első nagy helyzete buta botladozások után alakult ki az 53. percben. A Fradi játékosa a szabadrúgás elvégzésekor elcsúszott, a lövésből ívelés lett, az odapattant az FTC csatára elé, aki hat méterről főlé lőtt. Hozzáteszem, alighanem lesen állt.

Az 57. percben ismét jó szögből jöhetett szabadrúgással a Fradi, de a sorfalban felugró kisvárdai védő kifejelte a labdát.

Az 58. percben a kisvárdai Obrádovics megtolta a labdát, majd elesett, mikor érezte, hogy a védő keze a hátán van. Bár a szabadrúgásból nem lett semmi, végre ideje, hogy tisztázzunk egy kérdést. MINDEN esetben szabálytalan, ha a védő keze a szaladó támadó hátán van, ha nem az lenne, akkor szexuális zaklatás. Semmi más opció nincs, nem kell a bírói sípszóhoz az, hogy ellökje a csatárt (hiszen néha kis alig látható taszítás is elegendő, hogy elveszítse az ember az egyensúlyát).

A 62. percben negyven méterről rárúgta a kisvárdai középpályás, a labda eljutott Dibuszig, igaz, a végén drukkolni kellett ehhez. Ez volt a Kisvárda első kapura lövése.

Utána a Ferencváros elefántcsontparti mágusa, Boli fejelt veszélyesen előrevetődve, de mellé ment.

A 74. percben óriási potyagóllal megszerezte a vezetést a Fradi. Sigér látszólag ritka rosszul ívelte be a labdát jobbról, csakhogy ez lett számára a jó, mert a lecsúszott beadást Minca, a Kisvárda román kapusa a saját kapujába ütötte. Az igazsághoz tartozik, hogy nem számíthatott arra, hogy ilyen szögből a kapu felé tart majd a labda, így visszavetődve csak beljebb tudta segíteni.

A 83. percben Tocmac 20 méterről lőtt mellé, életerős löket volt.

A hosszabbítás utolsó percében lőhette a Kisvárda az első szögletét. A kisvárdai kapus is feljött, ez volt a meccs legizgalmasabb perce. Lehet, rossz poszton játszik Minca, mert a lepattanót megszerezte, kapura rúgta, de blokkolták a lövését. A kipattanóval megindult a Fradi az üres kapu fele, de nem jutottak odáig, hogy egyáltalán ráívelhessék, bedobás lett a dologból. Közben letelt az idő, maradt az eredmény: FTC-Kisvárda 1-0.