AKTUÁLIS
Kik nyertek a szabolcsi polgármester-választásokon?
Négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen, Szamosújlakon, Szamostatárfalván, Császlón és Pátrohán tartottak időközi polgármester-választást vasárnap, két településen független, míg kettőben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a voksolást.

Pátrohán haláleset miatt járultak a választópolgárok az urnákhoz, az 1394 érvényesen leadott szavazatból a négy független jelölt közül Tóth Sándor 592, Bedó Istvánné 420, Tugya József 369, míg Vass Zsolt 13 szavazatot szerzett - közölte az MTI-vel Császár Andrea jegyző.

A Nemzeti Választási Iroda honlapja szerint Császlón, Szamosújlakon és Szamostatárfalván lemondás miatt kellett választást tartani. Császlón és Szamosújlakon csak egy-egy jelölt indult a tisztségért: előbbi településen a független Pásztor György 102, utóbbin Bégány Róbert, a Fidesz-KDNP jelöltje 171 érvényes vokssal lett polgármester.

Szamostatárfalván három jelölt közül választhattak a községben élők, a 175 érvényesen leadott szavazatból Király Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb voksot, 124-et, a másik két független induló közül Boros János 26, Porkoláb József pedig 25 szavazatott gyűjtött.

- MTI -