SPORT
Labdarúgás
#foci
#kisvárda
Kihagyott 11-es, drámai végkifejlet a Kisvárda meccsen!
Döntetlen lett a Kisvárda-Puskás Akadémia találkozó, egy nagyon izgalmas meccsen, az utolsó utáni percben kapott góllal.

A kisvárdai Szimovics (Simovic) lövése volt az első említésre méltó esemény, a szép nyári időn kívül.

No meg az, hogy már tudták a játékosok, hogy győzött a Debrecen, így harapni fog a harmadik helyért küzdő Puskás, mint Rex felügyelő a fogógyakorlaton.

Sok volt a hiba az elején, pedig küzdött a Várda. De volt, hogy saját játékosba rúgta a támadó, volt, hogy egyik gyengén adta, másik rosszul vette le. A legjobbak a Várkerti Vitézek voltak, akik változatos rigmusokkal teremtettek pompás hangulatot a káprázatos nyári fényekben tündöklő stadionban.

A 28. percben óriási helyzetet hagyott ki a Kisvárda. Jobb oldalról átívelték a labdát a PAFC 16-osán, a bal oldalon Kovácsréti levette, csinált egy visszahúzós cselt, majd az ötös sarkán állva jobbal a bal felső irányába tekerte, de a kapus kiütötte. A kipattanót öt méterről fejelte az üres kapu mellé a másik kisvárdai, bár ez váratlan labda volt, ez kétségtelen.

Egy perccel később lerántották a Puskás 16-osán belül a kisvárdai támadót. Nem lett 11-es, a stadion őrjöngött. Nem értem, mire a felháborodás, hisz hozzáértő barátom megmondta, a Kisvárda csak akkor kap büntetőt, ha a játékosát el is ássák a 16-oson belül, helyét megjelölik. Mivel ilyen ebben a szezonban eddig nem volt, nem is kellett soha büntetőt rúgni.

(Aztán később kiderült, van abszolút vitathatatlan büntető.)

Az utolsó percben Lucas a tizenhatos előtt kapta a labdát lövőhelyzetben. Bal oldalon Kovácsréti várta üresen, Lucas inkább rátekerte, de nagyon gyengén.

S a félidő hosszabbítására is maradt egy kisvárdai helyzet, egy lecsorgó labdára lehetett volna rástartolni, de a csatár is meglepődött, hogy odapattant a labda.

Eddig csak a Várdának volt lehetősége, jobban is játszottak az első félidőben.

S az 53. percben megtört a jég! Viana kapott remek labdát, egyedül kapura tört, és a kivetődő PAFC kapuson úgy esett át, ahogy kell. Látványosan, bukfencezve, hatalmasat fejelve a zöld gyepbe. Ezt nem lehetett nem megadni!!!

Viana vállalta a büntető végrehajtását is, nem kellett volna. Tóth kapus a jobb sarok fele mutatott, ezzel megbűvölte a kisvárdait, mint Ká, a kígyó az áldozatát. Ugyanis pont oda rúgta Viana, laposan, a jobb sarok fele. Tóth kivédte, s az oldalra ütött labdát sem sikerült berúgni, mert élesen jobbra gurult a bőrgolyó. Barátom szerint korábbi csapatánál Viana háromból kettő 11-est kihagyott, lehet, másnak kellett volna vállalkoznia a büntető végrehajtására.

A 66. percben Proticnak ütöttek oda, de nagyon rájátszott. Jogos volt, hogy csak sárgát ért az eset.

A 74. percben Kovácsréti tekert rá szépen egy szabadrúgást, Tóth kapus felfelé kiütötte a labdát.

Egy perccel később négy méterre a Puskás kapujából Cukalasz elé pattant a labda, de mire lövéshez jutott volna, elsodorták.

Elfáradt a Kisvárda. Megvolt a Puskás első veszélyes ellentámadása, Slagveer úgy futotta le a védőket, mintha taxival ment volna. Aztán elrontotta.

Két perc múlva a középre adott labdát jó helyzetből a Puskás játékosa szó szerint kilőtte a stadionból.

Viana helyett Tischler jött be a Kisvárdába, lendületet hozott a játékba, kapott is egy szabadrúgást húsz méterre a vendégek kapujától. Elkapkodták.

Nem úgy a 85. percben. Szépen középre ívelték, a Puskás védője felfejelte, majd többen felfelé belefejeltek. Amikor végre a sok fejes után leesett a földre a labda, a kisvárdai Sassá pont ott állt, és az ötösről védhetetlenül bebombázta a kapuba.

Kisvárda - Puskás 1-0.

A hosszabbítás utolsó perce után a semmiből jött az egyenlítő gól, hasonló körülmények között, mint a másik kapunál az előző találat. A kisvárdai Lucas a felezővonalnál fekve kézzel megfogott egy labdát, majd görcsöt színlelve lent maradt. Rutinos dolog volt, de nem jött be. Az előreívelt labdát ugyanis szintén csak felfelé tudta mindenki fejelni, majd a fejpárbajok végén a kaputól nyolc méterre álló Puskás-játékos, Meissner elé pattant, aki a jobb felső sarokba bombázott.

1-1.

Vége is lett a találkozónak, a Kisvárda megint az utolsó pillanatban kapott gól miatt vesztett két pontot, előtte végig uralta a meccset.