SPORT
Labdarúgás
​Kiengedte a Várda a győzelmet a kezéből
A Gyirmót-Kisvárda rangadót azért fix kettesre tettem a meccs előtt, mert a Fradi ellen csak az ajándék kiállítás döntött, de a Várdán akkor is látszott, hogy velük van az Erő.

Persze a szimpatikus Gyirmót is cáfolta mostanában, hogy csak a pofozógép szerepét vállalni jutottak fel ismét.

A Kisvárda rögtön két Bumba-helyzettel indított. Pár perc után jobbal a 16-os vonaláról tekert fölé a Várda csillaga, majd egy kipattanót vágott a védőbe tíz méterről.

A 10. percben kiderült, van értelme a korábbi meccseket megnézni, s rájönni, nem nehéz kiharcolni egy 11-est. A kisvárdai Misanovics megelőzte szépen a védőjét, aki becsúszott, mire a várdai rutinosan elesett. Mivel talán összeért a lábuk, még csak nem is reklamálhatott senki.

Bumba flegmán a bal sarokba gurította a büntetőt.

Gyirmót - Várda

0-1.

A Gyirmótnak egy szabadrúgása volt, ennyit tudtak az első húsz percben.

Aztán a kisvárdai Navratil lőtt élesen jobbról alig valamivel a kapu mellé.

Aztán kicsit később ismét a jobb szélen robogott el Navratil, de a mezénél fogva lerántották. Épphogy kívül a 16-oson. A beadást Hej Viktor lőtte el kapásból, rosszul.

Aztán egy hasonló helyzetben, amiért a Fradi ellen kiállítottak egy kisvárdait, (belenyúlva a meccsbe), nem kellett a gyirmóti játékosnak levonulnia!

Hozzáteszem: szerintem ez a bírói csapat ítélte meg jól. Labdára ment a gyirmóti, levegőben nem szándékosan talpalt.

Utána egy kezezést is viszonylag ésszel ítélt meg a játékvezető.

A szünetben 0-1.

A Gyirmót kezdett jobban a második félidőben s Aztán egy beadást követően hozzáért a kisvárdai védő a gyirmóti támadó mezéhez a 16-oson belül. A modern fociban ez semmi (megnézték videón, úgy sem), így viszont három kisvárdai robogott egy védőre az ellentámadásnál. Navratil addig gondolkodott, hogy jobbra adja vagy balra, amíg elrontotta, rövid lett a balpassz.

Az 59. percben Hej Viktor lökte el az egyik gyirmótit a 16-os vonalánál. A sorfal felett elment ugyan a labda a szabadrúgásnál, de a kisvárdai Dombó kapus egyet jobbra sasszézott, mint én az esküvői nyitótáncon, s elkapta ügyesen.

A Gyirmót folyamatosan támadott. Egy kiugrás után ismét Dombó kapusnak kellett hatalmasat védenie. Lehet, hogy les volt, de azért a vonalkázós korszakunkban ez véleményes.

Utána Dombó kapus rosszul jött ki, nekiment saját védőjének, aki emiatt picit véletlenül meglökte az egyik gyirmótit. Megint jó döntés született, mert ez elvileg lehetne 11-es, de a közvetett lökés olyan gyengus volt, hogy ilyen alapon minden szögletnél lehetne büntetőt adni, amikor birkóznak a játékosok.

Kettős csere a Kisvárdánál, kellett is, mert elfogyott a Várda a másodikban, mint Micimackó kamrájában a méz.

Melnyik jött be és Camaj, Karabelyov és Bumba helyére.

Ettől még a Gyirmót támadott tovább.

Az első félidő első húsz percében remekül játszott a Várda, a második félidőben szétestek, mint a legóvár, amikor ráült a nagymama.

Ezzel együtt Zlicsics berúghatta volna a másodikat egy kontrából. Balról az alapvonaltól hatalmas labdát kapott, s szemben a kapuval 10 méterről, s a felső lécre vágta. A gyirmóti kapus beleért.

A másik oldalon jött a büntetés. Egy Dombó-védés után nem sokkal szöglet következett, s a kavarodásban először tisztázott fejjel a gólvonalon álló kisvárdai védő, de a nem elég kemény védők között újból kapu felé fejelte az egyik gyirmóti, a másik támadó pedig egy méterre a kaputól bebólintotta a kapuba a labdát.

1-1

Ez a vége.