KULTÚRA
Kiemelt nívódíjat nyert a Szabolcs Néptáncegyüttes
A Szabolcs Néptáncegyüttes 133,5 ponttal a legmagasabb elismerést nyerte el a hétvégén megrendezett szakmai minősítő versenyen.

2019-ben az Országos Martin György Néptáncszövetség új típusú minősítő fesztivált indított, ahol a táncegyüttesek az ország 3 különböző helyszínén megrendezett szakmai versenyen 15-25 perces szerkesztett műsorokkal, 5 fős zsűri előtt minősíthették néptánc tudásukat. A zsűri a részletes szakmai értékelés mellett 3 címet ítélhet oda: emléklappal, nívódíjas együttesként vagy kiemelt nívódíjas együttesként távozhatnak a versenyzők.

Nyíregyházán a Szabolcs Néptáncegyüttes - a második legmagasabb pontszámmal - elnyerte a szakmai zsűri legmagasabb elismerését, a legjobbaknak járó „Kiemelt Nívódíjas Együttes” címet a „Viszi a víz sej-haj” c. verseny produkciójával, a Váci Mihály Kulturális Központban megrendezett minősítő fesztiválon nyújtott teljesítményük alapján.

Egy ilyen elismerés mögött mindig óriási munka van. Az együttes tagjai az elmúlt hónapokban a megszokottól is nagyobb fegyelemmel és alázattal készültek - olvasható a közleményben.

Fotó: Trifonov Éva