KÉK FÉNY
Kiégett egy családi ház Napkoron
Teljes terjedelmében égett egy napkori családi ház éjszaka. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók két gyorssugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A Nyárfa utcai ingatlanból egy PB gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. A lakóházban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, ám az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért az ott lakó egy fő rokonoknál helyezkedett el.

Fenyőfák dőltek meg szerdán a nyírpazonyi Árpád utcában, egy idősek otthonának udvarán, feltehetően az elmúlt napok viharos időjárása miatt. A mintegy húsz méter magas fenyőkről több ág is lehasadt, azok veszélyt jelentettek a létesítményre és az ott élőkre. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, létrás jármű és motoros láncfűrész segítségével.

Húsz méter magas gesztenyefa ágai hasadtak le a kérsemjéni temetőben szerdán. Az ágak veszélyeztették a sírokat és a járókelőket. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók magasból mentőt kértek az esethez. A létrás járművel kiérkező kisvárdai hivatásos egység megállapította, hogy nem megoldható a lehasadt ágak eltávolítása létraszerrel, így a fehérgyarmati tűzoltók rögzítették a lehasadt ágakat, a fa alpin technikával történő eltávolításáig.

Hulladékszállító tehergépkocsi, részben az út menti árokba csúszott, közúti akadályt képezett szerda dél körül Nyíregyházán, az Írisz utcán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói daru segítségével vontatta ki a sérült járművet, személyi sérülés nem történt.

Lakóház cserépfedését bontotta meg a szél Csengerben, a Honvéd utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kihúzós létra segítségével a sérült cserepeket helyreállította.

Árokba hajtott egy autó Ófehértó közelében, a 4105-ös út 27-es kilométerszelvényénél. A műszaki mentést végző nyírbátori hivatásos tűzoltók egy embert kiemeltek a gépkocsiból és átadták a mentőknek. A forgalmi akadályt nem jelentő járművet áramtalanította a hivatásos egység.

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyháza és Nagyhalász között szerda délután. A 3834-es úton, a kótaji elágazás közelében történt baleset következtében az egyik jármű árokba borult. A műszaki mentést, áramtalanítást az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók végezték.

- FrissMédia -

Képünk illusztráció.