INTERJÚ
#Anna Bál szépe
#Molnár Dóra
Kiderült, minek készül a kisvárdai szépségkirálynő
Egy hét alatt két álma vált valóra annak a 18 éves lánynak, aki megnyerte a III. kisvárdai Anna-bál Szépe versenyt. Molnár Dóra szeptembertől az ELTE hallgatója. Elmondta, hogy édesanyja egyben a legjobb barátnője is.

Dóra kilenc másik lánnyal izgatottan várta a zsűri döntését a harmadik kisvárdai Anna-bálon, ahol a szépség szakavatott ítészei a kisvárdai születésű lányt találták a legszebbnek, így egy évig ő viseli a vándorkoronát. Dóra a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium humán tagozatán végzett és szerdán arról értesítették, hogy felvételt nyert az ELTE keleti nyelvek és kultúrák szakára, így második álma is valóra vált.

F.M.: Meglepődött, mikor ott fent a színpadon azon az éjszakán az ön sorszáma hangzott el? Annak a hölgynek a sorszámaként, akire a korona kerül.

M.D.: Abszolút nem számítottam rá. Mikor a többi nevet sorolták, egyáltalán nem azt éreztem, hogy én leszek a következő. Arra gondoltam, hogy megérdemelték, jogosan őket illették meg a helyezések. Számomra nagyon nagy meglepetés volt mikor az én sorszámom hangzott el - igazából nem volt célom a nyerés.

F.M.: Mi volt az első gondolata akkor?

M.D.: Úristen, hogy megyek le a lépcsőn? (mosolyog csillogó szemekkel). Olyan boldog voltam, próbáltam a közönségre nézni s közben mosolyogni, ugyanakkor arra is kellett koncentrálnom, hogy a lépcsőn nehogy leessek.

F.M.: A bál után családjával elutazott üdülni, gyakorlatilag a külvilágtól és a mindennapi zajoktól távol töltötte az elmúlt egy hetet. Volt ideje, lehetősége az új szerepébe beleélnie magát?

M.D.: A családommal Badacsony környékén voltunk, ahol a főszerep a kikapcsolódásé és a pihenésé volt. Most, mikor hazajöttem, sokan gratuláltak. De még mindig felfoghatatlan számomra, hogy én lettem az Anna-bál szépe. Nagyon jó érzés.

F.M.: Mit jelent az Ön számára a szépség?

M.D.: A szépség számomra nem egy fogalom, hanem egy érzés, amit belül érez az ember. Azt gondolom, hogy a szépet mindenki megtalálja magában. A szép, mint jelző megfoghatatlan s mindenkinek mást jelent.

F.M.: Tíz lány, tíz egyéniség. A választás Önre esett. Egy évig Ön lesz a rendezvény arca. Ez felelősséggel jár?

M.D.: Úgy gondolom, hogy eddig is odafigyeltem arra, hogyan nézek ki, miközben a magatartásom is azt tükrözi, hogy komoly pályára készülök. Nem hinném, hogy a magatartásomban változás állna be, hisz a környezetem komoly, felelősségtudó lánynak ismer és én is így vélekedem magamról.

F.M.: Életrajzában írta, hogy van egy 10 éves húga. Ő mit szólt a győzelemhez?

M.D.: Ő a legnagyobb támogatóm, azóta nézegeti a képeket, a koronát naponta többször megnézi. A büszkeség kölcsönös, hisz ettől az évtől kisvárdai csellósok tagja a húgom, aki nagy szorgalomról tett tanúbizonyságot.

F.M.: Az egyik próbára édesanyja is elkísérte. Mit szólt, hogy a korona az Ön fejére került?

M.D.: Végig támogatott, Ő volt a legnagyobb támaszom, mint az élet minden területén. Ő a legjobb barátnőm is egyben, akivel mindent megbeszélek.

F.M.: Beszélgetésünk elején említette, hogy felvették az ELTE keleti nyelvek és kultúrák szakára, így egy újabb nyelvet, nyelvcsoportot fog elsajátítani az angol felsőfokú ismerete mellett. Mik a tervei, mivel szeretne foglalkozni az egyetem elvégzése után?

M.D.: Az egyetem után, mesterszakon nemzetközi tanulmányokat szeretnék folytatni, hiszen a külügyi szakterület felé kívánok orientálódni, mivel érdekel a diplomácia, a politika és a külügy. Ezt szeretném kombinálni a külpolitikai újságírással, szerkesztéssel.

Molnár Dóra kisvárdai gimnazista éveiben a diákönkormányzatának elnökhelyettese és érdekvédelmi képviselője is volt. A tanulás mellett önkéntesként tevékenykedett a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesületnél és a Rotary Klub világszervezet humanitárius küldetésében is aktív szerepet vállalt. kilenc éve tagja a Délibáb Művészeti Iskola társastánc tagozatának.

Az alkotó munka mindig is közel állt hozzá. Kicsi kora óta szívesen rajzol, és az elmúlt évek során publikációs munkája is megjelent egy megyei napilapban. A Nyitott Bíróságok programján belül esszéíró pályázat nyertese lett.

- FrissMédia -