KULTÚRA
Fesztivál
#Balaton Sound
#Zamárdi
#fesztivál
Kezdetét vette Magyarország egyik legnagyobb hatású turisztikai eseménye
A világsztár- felhozatalra idén sem panaszkodhatunk, a Sound hét helyszínen is kínál nemzetközi csemegéket az elektronikus zene mellett számos más műfajban.

Az európai fesztiválszcéna legmenőbb vízparti fesztiválján az eddigi legjobb világsztár felhozatalt köszönthetjük, az elektronikus tánczene legnagyobb képviselői mellett az ’urban music’ stílus, azaz a rap, hiphop, r’n’b világsztár előadóit is felsorakoztatva. A Balaton Sound szerdán indul és vasárnapig tart a Balaton-parton, Zamárdiban. Mára a Balaton Sound a MOL Nagyon Balaton legnagyobb forgalmú és Magyarország egyik legnagyobb hatású turisztikai eseménye lett. Idén legalább 160.000 vendéget várnak a szervezők.

A Balaton Sound védjegye – kezdetek óta – az egyedi, vízparti és vízre épült fesztiválhelyszínek, a világsztárok sora és a szolgáltatások minősége. Ehhez társul az egyedi látványvilág és az elkötelezettség, hogy a fesztivállátogatók minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat – mondta Fülöp Zoltán, a Sound főszervezője.

A nagyszínpadon kizárólag nemzetközi sztárok lépnek fel, többek mellett Don Diablo, J Balvin, Tiesto, Future, Marshmello, Timmy Trumpet, The Chainsmokers, Sean Paul, Armin van Buuren, Rudimental live, G-Eazy és DJ Snake.

A Dreher Arénában a legnépszerűbb hazai zenekarok, a Wellhello, a Punnany Massifés a Halott Pénz mellett olyan sztárok állnak színpadra, mint a korábbi nagyszínpados headliner KSHMR, a Tchami x Malaa, Nicky Romero, Deorro, Nervo, Valentino Khan, Sam Feldt vagy a hiphopperek közül Desiigner, Killy, és Denzel Curry.

Az ELROW at Casa Bacardi az idei évben egy majd’ 5000 partizó befogadására képes, egyedi kialakítású sátorba költözik. A spanyol Elrow Club által létrehozott világhírű partisorozat idén is extravagáns díszlettel, magával ragadó látványvilággal érkezik a Balaton partra, olyan sztárokat prezentálva, mint a német elektronikus zene underground “kisistene”, Paul Kalkbrenner, a kétszeres DJ Awards díjas Jamie Jones, a brit DJ duo, a CamelPhat, a Németországból érkező DJ, a Németországból érkező Claptone, a Grammy-jelölt Dj híresség, Nic Fanciulli, vagy a női vonalat erősítő német DJ, Monika Kruse.

A Jägermeister presents: The Club nevet viselő vadonatúj helyszín minimál stílusú, félig vízre épült építményével a legmenőbb ibizai klubok világát teremti meg. Ebben közreműködnek a techno műfaj olyan emblematikus figurái, mint Marco Carola, a groovy tech-house nagykövete, az amerikai The Martinez Brothers DJ duó, a minimalisztikus techno vonalat erősítő, egykori Deep Dish alapító, Dubfire, az argentin progresszív house DJ Hernán Cattáneo, az olasz Deborah De Luca, a kiváló produkciós alapokra felépített project, a Matador, valamint Frans Zimmer, azaz művésznevén Alle Farben.

A vízre épült TCL Stég szintén tartogat izgalmakat, itt lép fel többek között Yokoo, a Norhing Can Compare album világkörüli turnéjával, Sascha Braemer, és ’egésznapos’ dj szettel érkezik a fáradhatatlan Gorje Hewek-Izhevski orosz duó.

A Belgian Stage pedig, nevéhez méltóan, a belga szcéna legismertebb, tört ütemeket pörgető arcait vonultatja fel kora délutántól estig.

Boat Party

Minden eddiginél impozánsabb line up-pal fut ki a Balaton Sound hajós bulisorozata. A fesztivál ideje alatt minden nap limitált befogadóképességű BoatParty-kon szórakozhatnak azok, akik még a fesztivál területén található programdömpingnél is többre vágynak. Különleges, nappali szettekkel érkezik a techno és house szcéna élvonala: Dubfire, Hernan Cattaneo, Matador, Monika Kruse, Alle Farben és egy extra drumandbass bulival a Hybrid Minds is.

VIP az egész SOUND

Megújult külsővel, a korai Hollywood hangulatát idéző imidzzsel születik újjá a Sound nagyszínpadával szemben kialakított VIP helyszín. A több, mint 2000 m2-en elterülő VIP-nek boxok, kényelmes kanapék, vörös szőnyeg, és az egésznek egy extravagáns, vintage cirkuszi miliőt megteremtő dekoráció adja a keretét. A lelátóról követhetjük a Nagyszínpad sztárfellépőinek koncertjeit, majd a záróprogram után - különleges showelemekkel, légtornász és artista bemutatókkal tarkított - exkluzív partikon fordulhatunk az éjszakába. A helyszín szolgáltatásai közt pedig lesz masszázs, saját toalett, sminkasztal, valamint értékmegőrző is.

A nagyszínpados VIP-val egy felüljáróval összekötött, a Balaton vízén kialakított, 1000 m2-es plázs, a ’VIP Shore’ baldachinos „hencsergőkkel”, napágyakkal, törölköző szolgáltatással, hófehér kanapékkal, belső medencével várja a fesztiválozókat. A helyszínen koktélbár és beach party szórakoztatja a közönséget hajnalig tartó lounge zenékkel.

Exkluzív lelátó-teraszt kap a Sound legnagyobb fedett helyszíne is. Az új Dreher Aréna VIP a majdnem 10,000 fős sátor közepén épített, megemelt, 500 m2-es VIP terület, zavartalan rálátással a színpadra, saját bárral, egyedi bútorzattal és atmoszférával, valamint saját wc-vel.

A világ egyik legismertebb partisorozata, az Elrow idén sem maradhat el a SOUNDon, ezúttal egy több, mint 1000 m2-es VIP területtel kiegészülve. Az itt kialakított helyszínen keresztül léphetnek be a VIP jegyet vásárolók a fesztiválra. A „Welcome to Paradise!” jegyében megépülő, rousseau-i hatású egzotikus dzsungel design-nal berendezett VIP terület, fákkal, indákkal, növényekkel, állat-dekorációval valamint külön DJ pulttal, egyedi fényekkel és hangokkal várja az exkluzív partira vágyókat. Hozzá kapcsolódik, az Elrow színpad oldalán elhelyezett lelátó, ahol zavartalanul lehet partizni a színpompás kavalkádban.

Az idei évben egyedülálló módon a fesztiválon is megváltható a látogatók számára a VIP élmény, így aki bérletét vagy napijegyét VIP belépőre szeretné váltani, könnyen megteheti a helyszínen.