SPORT
Labdarúgás
​Kétgólos előnyt adott le a Kisvárda a PAFC ellen
2-0-s vezetésről állt fel a Puskás Akadémia csapata, amely a végén a győzelmet is megszerezhette volna.

Visszafogott első félidő után, izgalmasabb folytatásban bízva kortyolt a sörébe és markolt a zacskós tökmagba a kisvárdai közönség a Puskás Akadémia elleni bajnoki félidejében. Várakozásaik részint teljesültek is, hiszen a szünet után a Várda újabb gólt szerzett.

Egy bal szélen történő elfutás után érkezett középre a labda, amelyet Mesanovics vett le, majd középre gurított, hogy Szpaszics újabb gólt szerezhessen. A szerb játékos élt is a kníálkozó lehetőséggel: 2-0.

A két gólos előny birtokában és tudatában a Kisvárda láthatóan átengedte a terepet a felcsútiaknak, ám ez elsőre csak a mezőnyfölényben látszott meg. A csilliókat kereső Zahedi megpróbált eladni egy tizenegyest, ám a játékvezető résen volt, hagyta a földön feküdni az iráni csatárt és a vele együtt a földre huppanó védőt is.

A mérkőzés hajrájára fordulva újabb találatot ért el a Kisvárda, azonban Camaj gólját les címén – jogosan – érvénytelenítette a spori. Pár perccel később a PAFC szépíthetett volna, kocsmai játékgépeket megszégyenítő flipper után pattant a labda a felcsúti támadó elé, egy szabolcsi védő azonban útját állta a kísérletnek.

A 79. percben viszont már nem volt aki megállítsa Shahab Zahedit, Hindrich eladott labdja után jó kiugratást kapott az iráni támadó, aki csaátrhoz méltó befejezést választott, szépen és pontosan gurította el a labdát az elfekvő kapus mellett: 2-1.

Nem sokkal később a hidegzuhany is megérkezett: a 85. percben jogos büntetőt ítélt meg Erdős József a felcsútiaknak. Az ítélet végrehajtására Artem Favorov vállakozott, aki a balra vetődő Hindrich mellett magabiztosan lőtte a hálóba a labdát.

Az egyenlítés nagyon jót tett a Puskásnak, amely a hajrában abszolút átvette a kezdeményező szerepet. Több helyzetük is volt, lehetőségek a győzelem megszerzésére, ám ezek kimaradtak. Talán Zahedi fejesét érdemes kiemelni, aki szorongatott helyzetből fejelt a várdai kapu mellé.

A bíró 5 percet hosszabbított, azonban a ráadásban sem született találat, így a mérkőzés összképét tekintve igazságosnak mondható döntetlen született: a Kisvárda 2-2 arányban remizett a Puskással.