NAGYVILÁG
Belföld
Két új minisztérium lesz Magyarországon
Hétfőn benyújtották a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatot - értesült a Mandiner. Ebből kiderül, hogy két új minisztérium áll fel: az Energiaügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Az utóbbi a Miniszterelnöki Kabinetirodából válik ki, tehát Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önállóan vezetheti majd, míg az Energiaügyi Minisztérium élén Lantos Csaba áll majd.

Lázár János alá került a közlekedési terület, miután Palkovics László tárcája megszűnt, ezért az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériumra.

„Az orosz-ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladat-megosztási struktúrában” – idézi a lap az Országgyűlés oldalán megjelent indoklást.

- FrissMédia -

Az MTI fotóján Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter látható a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. október 22-én.