AKTUÁLIS
KÉT országos kitüntetést is kapott a kisvárdai pedagógus
Ráadásul mind a kettőt egy napon!

A Debreceni Egyetem pedagógusnapi ünnepségén JAUSZ BÉLA-díjat adott át Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora és Maticsák Sándor tanárképzési főigazgató, utóbbi – nem mellesleg – volt kisvárdai, Besis diák.

Az idén első alkalommal átadott díj négy kitüntetettje között van – egyedüli nőként – NYAKÓNÉ KÁNTOR MÁRIA, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium igazgatóhelyettese. Az elismerés közvetve szól a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium minden dolgozójának - különösen a mentor-, és konzulens tanároknak - és tanulójának, a Debreceni Egyetemen kutató diákoknak, és a Debreceni Egyetemen tanuló közel 600 volt Besis tanulónak.

Míg a kisvárdai pedagógus Debrecenben átvette a díját, neve pár száz kilométerrel messzebb, egy másik rendezvényen is elhangzott a díjazottak között. Budapesten, a hagyományok Házában rendezték az Országos Tehetséggálát, ahol a „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjjal tüntették ki NYAKÓNÉ KÁNTOR MÁRIÁT. A Nemzeti Tehetség Programban életre hívott díjjal a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére van lehetőség.

„Minden jelenség, minden tudás annyit ér, amennyit mi magunk teszünk hozzá a megértés során” – vallja Nyakóné Kántor Mária, akinek rendkívül széles területen vannak pedagógiai eredményei. Szakmai tudása, tapasztalata, állandó önfejlődésre törekvése, módszerei, életfelfogása mintaértékű nem csak iskolájában, városában, hanem minden pedagógus és diák előtt. A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium földrajz szakos igazgatóhelyettese az elsők között próbál ki és hasznosít új módszereket. Kitartása, állandó megújulása megkérdőjelezhetetlen.

Élete példaértékű a másokra való figyelés, a másokon való segítés, támogatás szempontjából, mind kollégái, mind diákjai, mind a szülők nagy tisztelettel tekintenek rá, őszinte szeretet övezi személyét.

- Friss Média/DéGé -