SPORT
Két kisvárdai játékos is érettségizett a héten
Gosztonyi András és Szőr Levente egyaránt abban bízik, hogy jól vizsgáztak. Szőr 19 éves, Gosztonyi 29. Soha nem késő.

A hét első felében igazoltan hiányzott a délelőtti edzésekről a két focista: az írásbeli érettségi vizsgákon vettek részt. Hétfőn magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angol nyelvből adtak számot a tudásukról - derül ki a Kisvárda Master Good oldaláról.

A két sportoló mesélt is élményeiről. A húszas évei végén érettségiző Gosztonyi András elmondta: tíz évvel ezelőtt a futballpályafutására koncentrált, az olasz élvonalbeli Bari játékosa volt. De aztán idővel mindenképpen le akarta tenni az érettségit, ezért beiratkozott Anarcson az esti gimnáziumba. Két kisfia is inspirálta, no meg az aktív sportolói pályafutása utáni évekre is gondolt, hisz edzősködni szeretne majd, ehhez pedig szükség van az érettségire. "Bár voltak gyenge pontjaim, úgy érzem, sikeres írásbeli vizsgákon vagyok túl. A matektól tartottam a leginkább és az angol ment a legjobban."

Szőr Levente nappali tagozaton járt a kisvárdai Bessenyei György Gimnáziumba. A középpályás játékos eddig a második számú csapatban szerepelt, de már a felnőttekkel edz. Ő a magyartól tartott leginkább, de úgy érzi, hogy elfogadhatóan teljesített. Kezdetben nagyobb volt benne a vizsgadrukk, mint bármelyik meccs előtt, de napról napra jobban belerázódott a dologba, az angol pedig kifejezetten jól sikerült neki. "A híreket hallva, kezdetben azt gondoltam, hogy nem tartják meg az érettségit, aztán mikor kiderült, hogy mégis, nagy hajrát nyitottam. Közben a futballt sem hanyagoltam..." Szőr Levente még nincs túl teljesen az érettségin: június elején testnevelésből tesz emelt szintű vizsgát, a Nyíregyházi Egyetem testnevelés-természetismeret-környezettan szakán szeretne tovább tanulni. Ha ez sikerül neki, akkor is Kisvárdán folytatja labdarúgói pályafutását.

- FrissMédia -

Forrás: kisvardafc.hu