AKTUÁLIS
#keresztény fiatalok
#KIT
#találkozó
Keresztény Ifjúsági Találkozó Kisvárdán - fotók, videó
A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda ad otthont ma a 2018-as Keresztény Ifjúsági Találkozónak (KIT).

Az ökumenikus találkozók hagyományát az egyházmegye területén működő egyházi fenntartású iskolák hozták létre azzal a céllal, hogy a keresztény szellemben nevelt katolikus, református és evangélikus tanulók megismerjék egymást. A vendéglátó intézmény alapításának századik évfordulóját ünnepli ebben az évben. Az iskola szinte város a városban, hiszen terek, utcák tagolják a korszerű intézményegyüttest.

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere - maga is egykori Szent Lászlós diák - köszöntette a "Szent László városába" érkezett diákokat. Beszédében elmondta, hogy Kisvárdán 7 ezer diák tanul, majd méltatta a házigazda Szent László iskola mindennapjait, hiszen, mint fogalmazott, nincs olyan rendelvény Kisvárdán, ahol a Szent László iskola diákjai ne lennének ott. A polgármester figyelmükbe ajánlotta az a rendezvényre érkező diákoknak Kisvárdát, hiszen ez egy pezsgő, dinamikusan fejlődő fiatalos város.

Ebben a csodás környezetben fogadta a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területéről tizenhárom iskolából érkező százharminc diákot és kísérőit a házigazda iskola. A résztvevők levelezős rendszerben lebonyolított verseny alapján kerültek be a csapatokba.

A találkozó során a diákok és a tanárok színes, változatos projektekben vesznek részt, így számot adhatnak hittani és irodalmi tudásukról játékos formában. De megméretetteik magukat kreatív művészeti foglalkozásokon, sportvetélkedőn is.