KÉK FÉNY
Kerékpárúton gázoltak halálra egy 57 éves mátészalkai férfit
A 2022-es év fekete szalagos megjelölést kaphat, hisz nagyon sok végzetes baleset történt már az idén. Alig fejeztük be a júliust, amikor is a hónap utolsó hetében három halálos kimenetelű baleset volt a megyében, és már augusztusban is kettő ilyen történt. Most egy előzetes adatok szerint vétlen 57 éves kerékpáros vesztette életét a Mátészalka 4 sávos útját szegélyező kerékpárúton.

A rendőrség tájékoztatása szerint halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt kedden reggel 6 óra 48 perckor Mátészalkán, a Jármi úton. Az eddigi adatok szerint egy tehergépkocsival közlekedő férfi elütött egy kerékpárost. A balesetben az 57 éves mátészalkai kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A férfi dolgozni indult kerékpárjával. Reggeli rutinja ugyanarra az útszakaszra szólította. Rendszeresen itt közlekedett. Jól kitáblázott út, jó látási körülmények jellemzik ezt az szakaszt. A tartályos kamion a festékboltnál található nagy parkolóból indult, megközelítette a négysávos útra csatlakozó felhajtót. A főút mellett egy kerékpárút biztosítja az egyébként nagy forgalmú úton a biztonságos közlekedést. László is itt haladt a város irányába, amikor a kamion, tisztázatlan körülmények közt maga alá gyűrte kerékpárostól.

A kamionos nem vette észre, hogy mi történt. Az ütközéstől körülbelül 50 méterre állt meg, csak azért, mert szóltak neki, hogy valakit elütött.

László olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Úgy tudjuk, hogy egy térfigyelő kamera segítségével tudták meghatározni a kamion és a kerékpáros pozícióját. Vizsgálják és elemzik a láthatóságot is, azaz, hogy kamionos láthatta-e a kerékpárost. Tudi kell, hogy a kamion egy speciális, nagylátószögű tükörrel is rendelkezik, pont az ilyen balesetek elkerülése végett. A helyszínen stábunk azt tapasztalta, hogy a gépkocsivezetőnek látnia kellett a kerékpárost, aki egyébként a védett kerékpárúton közlekedett.


- FrissMédia -