NAGYVILÁG
Belföld
#Hierotheosz Egyesület
#Kiss András
Képek a családról - a Megyeházán adták át a Kamera Família fotópályázat díjait
Nyár óta a Hierotheosz Egyesület működteti a Család Esélyteremtési és Önkéntes Házat. Ennek keretében szervezték meg a Családok Éve programsorozat részeként a Kamera Família fotópályázatot alsó tagozatos diákok részére. A célokról a Hierotheosz operatív igazgatóját, Kiss Andrást kérdeztük.

- Ez a fotópályázat alapvetően arról szólt, hogy nyári élményeket kértünk a gyermekektől lefotózni és ezeket a pályamunkákat díjaztuk ma. Nagy öröm számomra, hogy sok pályamű érkezett erre a pályázatra és ezeket a gyermekeket ma, az advent időszakában köszönthettük. Abban az időszakban, amikor - bár minden munkahelyen van egy kicsi hajtás - az emberek megállnak, elcsendesednek és próbálják a világ történéseit kicsit magasabb horizontról szemlélni. Egy ilyen helyzetben fontosnak tartom, hogy ezt a pályázatot az idei évben, a családok évében meg tudtuk valósítani az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen. Hiszen az egész pont arról szól, hogy a gyermekek a nyári élményeken keresztül mutassák meg a család együttlétének az örömeit, a család értékét, a családi programokban rejlő közösségépítő erőt. Jó volt ma látni a díjazott gyermekeket és a szüleiket, akik elkísérték őket. Hiszen ha végiggondoljuk az életet, lehet számos pozitívum a magánéletben, a munkában, a baráti körben, lehetnek pozitív élmények, sikerélmények, de a legnagyobb sikere az embernek mindig a gyermeke - mondta Kiss András.


A díjátadó és a képekből rendezett kiállítás megnyitója a Megyeházán volt ma délelőtt. Köszöntőt mondott Kiss András mellett dr. Seszták István, a Hierotheosz Egyesület elnökségi tagja, Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke.



Az első díjat Simon Dominik nyerte el. Második Papp Jonka, harmadik Orgován Csaba Milán lett. Különdíjasok: Simon Loretta és Levcsenkó Bence


- FrissMédia -