KÉK FÉNY
#tűzoltók
#katasztrófavédelem
#Dóka Imre
Kemény pénteken vannak túl a tűzoltók!
Dóka Imre, a katasztrófavédelem szóvivője több tűzesetről, és balesetekről is beszámolt szombati közleményében. E szerint, kéthektáros területen gyulladt meg a learatott kukoricatarló péntek délután Nyírgyulaj külterületén. A nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Hasonló eseményeknél kellett a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóknak is beavatkozniuk Nagyszekeres határában, valamint a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltóknak Csenger külterületén, de szabadtéri tűz oltása adott feladatot Tiszanagyfalu és Görögszállás között is, ahol a vasúti töltés mellett gyulladt ki az aljnövényzet, itt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Huszonkét méter magas terményszárítóban lévő napraforgó izzott pénteken este egy csengeri mezőgazdasági telepen, az Ady Endre utcában. A város önkormányzati tűzoltói mellett a mátészalkai hivatásos és a tyukodi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez. A beépített oltóberendezés, valamint kéziszerszámok és munkagép segítségével szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személygépkocsi péntek délután Nyírtét és Apagy között. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a jármű vezetőjét kiemelték, aki a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd kerekeire visszaállították.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi péntek este Újfehértón, a Szent István utcában. A balesetben egy ember sérült meg. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A villanyoszlop helyreállításának az idején átmenetileg 25 fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

A kép illusztráció/FrissMédia