SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda FC
#MLSZ
#Ferencváros
#eltiltás
#labdarúgás
#Révész Attila
Kemény büntetések a Kisvárdának
Súlyos fegyelmezetlensége, és a Ferencváros ellen kapott piros lapja után a második csapathoz irányították Anton Shyndert, a Kisvárda FC támadóját mindaddig, amíg az eltiltása le nem jár.

Mint írtuk korábban, az MLSZ fegyelmi bizottsága súlyos büntetéseket szabott ki, az azóta megérkezett végzés megerősítést nyert. E szerint „minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől négy hónapra eltiltotta” Anton Shyndert az MLSZ.

„Ezek után nem maradt más, mint csütörtökön Anton Shyndert felmentettük a munkavégzés alól, hiszen a határozat alapján a szervezett edzésektől is eltiltották őt. Kezdeményezzük továbbá szerződésének egyoldalú felbontását” – mondta a kialakult helyzetről Révész Attila sportigazgató.

A négy hónapos eltiltás azt jelenti, hogy az ukrán támadó leghamarabb december 11-én állhatna újra edzésbe.

Az utóbbi időben, nemcsak az ilyen jellegű döntések, hanem a pénzbüntetés is ismeretlen volt a kisvárdai klub számára - mondja Révész. A fegyelmi bizottság csütörtöki döntése értelmében a kisvárdai klubot 200 ezer forintra büntette a szurkolóinak, az Újpest és az FTC elleni mérkőzéseken történt rendzavarásaiért. Mint emlékezetes, a mérkőzést rendbontás miatti felfüggesztették, illetve a bírói döntéseket követően, obszcén kifejezések és pirotechnikai eszközök használata is jelen volt a stadionban.

Révész Attila arra kéri a szurkolókat, hogy a jövőben fokozottan figyeljenek a sportszerű viselkedésre és buzdításra! A Sportigazgató szavaival élve: "Ne üljenek fel a provokációnak és akkor is tartózkodjanak mindennemű véleménynyilvánítástól, ha a pályán történtek bántják az igazságérzetüket! A következő büntetést ugyanis már visszaesőként kapja meg klubunk, amelynek így egyre nagyobb lehet a mértéke, és ez akár a klub működését is veszélyeztetheti."