18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Kemecsei rém: utolsó előtti szakaszban van a tárgyalás
A brutális nőbántalmazási ügy mai tárgyalásán elhangzott a vád- és a védőbeszéd. Utolsó szó jogán a terhelt elsírta magát és többször bocsánatot kért a teremben jelenlévő mindkét szemére megvakított Gabriellától.

A tárgyalás elején, dr. Halász Ágnes főügyészségi ügyész vádmódósítását ismertette, dr. Bartha Andrea törvényszéki bíró. a módosítás két ponton pontosította a vádírati tényállást, ami így igazodott a bizonyítási eljárás során felszínre került tényadatokhoz.

Ezt követően a sértetti képviselője, dr. Balogh Róbert új beadványában olyan bizonyítéknak szánt üzenet váltásokat nyújtott be a bíróságra, ami álláspontjuk szerint azt bizonyítja, hogy a terhelt előre eltervezte, hogy a sértettet megöli.

20231116_111102.jpg

Dr. Halász Ágnes bizonyítottnak látja minden kétséget kizáróan, hogy a terhelt ölni akart. A végzetes következmény csak a szerencsének és az időközben megjelent ismerősöknek köszönhetően maradt el.

A vádbeszédében, dr. Halász Ágnes ügyész úgy fogalmazott, hogy a vádlottat olyan féktelen indulat fogta el, amely letörte és megbénította a tőle gyengébb fizikumú, törékeny testalkatú sértettett. A vádlotti indulat intenzív kirobbanása, a megbénított sértetett több méteren keresztül vonszolta, azért, hogy a lakóházaktól távolabb vigye és ott ölési célzattal bántalmazza. Az ügyész elmondta, hogy a terhelt a sértetett fojtogatta, majd a földre kényszerítve a sértett szemeit puszta kézzel kinyomta, ami olyan nagyfokú fájdalommal járt, hogy sérett elájult.

20231116_114648.jpg

Az ügyész kijelentette, hogy a fojtogatás nem a sértett testi sértésre irányut, hanem az élete elvételére. Azaz ölési célzattal fojtogatta a nőt.

Dr. Halász Ágnes ezt követően a büntetés kiszabására tett indítványt, így Gy. Attila mint többszörös visszaesőt mondja ki bűnösnek különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében a bíróság. Ezért őt ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre a törvényszék feltételes szabadon bocsátás kizárásával.

20231116_114446.jpg

A terhelt védője, dr. Orosz László ügyvéd védőbeszéde elején leszögezte, hogy nagyon sajnálja, ami Lakatos Gabriellával történt. Az ügyvéd úgy fogalmazott, hogy ebben az ügy az erkölcsi meggyőződése szemben áll a jogi meggyőződésével. De itt a bíróságon a jogi meggyőződést kell, hogy képviselje. Védőbeszédében rendkívül tapintatosan a sértetett érzéseit maximálisan tiszteletben tartva fejlette ki a védence érdekeit. A védő a bizonyítási eljárás során nem látta bizonyítottnak, hogy a Gy. Attila ölési szándékkal vezérelve bántalmazta Gabriellát.

Dr. Orosz vitatta a vádbéli tényállást s így a minősítését is. Álláspontja szerint védence különös kegyetlenséggel elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt lehet kimondani bűnösnek. Dr. Orosz leszögezte, védencét nem mentesíteni akarja a szörnyű büntetés alól, nem célja a felmentés, hisz amit tett Gy. Attila arra nincs mentség. Azonban védőjeként úgy véli,hogy a beszerzett bizonyítékok, valamint a bizonyítási eljárás során felszínre került tények arra mutatnak, hogy védence nem akart embert ölni.

Dr. Bartha Andrea törvényszéki bíró ezt követően a terheltnek adott szót, aki az utolsó szó jogán zokogva kért bocsánatot Gabriellától. A megtört sértett, testvére támogatásával szótlanul hallgatta végig egykori párjának bocsánatkérését.

A Nyíregyházi Törvényszék november 30-án hirdet határozatot az ügyben.