AKTUÁLIS
#vihar
#tűzoltók
Kegyetlenül lecsapott a vihar pár településre - videó
Főleg kidőlt fák és ingatlanokba befolyt víz eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét. Nyírteleken és Szabolcsbákán kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe folyt be a víz. Gyulaházán, a Munkás utcában egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

Bőven adott munkát a tűzoltóknak az erős széllel kísért zivatar az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén és valamivel kisebb mértékben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Csobádnál a 3-as főútra, Vizsoly közelében a Vilmány felé vezető útra dőlt fa, a 41-es főút Rohod és Apagy közötti szakaszán pedig letört ágak estek az úttestre. Miskolcon is jó néhány riasztást kaptak hasonló káresetek miatt a város hivatásos tűzoltói. Gyulaházán, a Munkás utcában egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a szél.

Több helyen, így például Miskolcon, Mezőkövesden, Bodroghalmon, Encsen, Nyírteleken és Szabolcsbákán kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe befolyt víz eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét, 37-es főúton, Sátoraljaújhely belterületén pedig – mint azt az Útinform jelentette – a hirtelen lehullott eső miatt elöntött a víz egy vasúti aluljárót, így ott elterelik a forgalmat.