AKTUÁLIS
Katonai tiszteletadással vettek végső búcsút Kisvárdán Zih Dávidtól
Közös gyermeküket váró felesége zokogva kísérte szeretett párját végső útjára. Zih Dávid hamvait egy fehér, szív alakú urnába zárták. A temetésen több száz volt rendvédelmis kolléga rótta le a kegyeletét.

Zih Dávid bv. őrmester 2017. szeptember 1-jén szerelt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol foglalkoztatási felügyelőként dolgozott. 2021. december 1-jétől kutyavezetőként teljesített szolgálatot a Márianosztrai Fegyház és Börtönben. Szakmai munkája elismeréseként kétszer is intézetparancsnoki jutalmazásban részesült.

Dávid munkáját kiemelkedő szorgalommal, elszántan végezte, az állatok iránti szeretet és a hivatástudat motiválta őt - fogalmazott, Szukov Dávid büntetés-végrehajtási alezredes, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese a mai temetésen.

Mint ahogy mi is megírtuk, július 4–én borzalmas hír rázta meg a büntetés-végrehajtási szervezetet: két szakembert szolgálati feladataik ellátása során Rácalmáson, a Kis-Duna ághoz tartozó területen a folyó sodrása a mélybe húzott. A tragikus gyorsasággal történt balesetben Zih Dávid és Szabó László életét vesztette.

- FrissMédia -