KULTÚRA
Fesztivál
#Nyírbogát
#fesztivál
Kasza Tibivel melegítettek a szombati nagy bulira a bogátiak - videó, fotók
Tudták? Nyírbogát határában emelkedik a Nyírség és a Tiszántúl legmagasabb pontja, a Hoportyó, de nem csak erről híres a 3100 lelkes település, hanem a különösen finom kemencében sült lángoskenyérről is, aminek a receptjét nem árulták el. Igaz, mit sem ér a recept - mondják a helyiek. El kell jönni és meg kell kóstolni.

Mint írtuk, most hétvégén rendezik a XIV. Bogáti forgatagot Nyírbogáton. A pénteki napon a lovasoké volt a főszerep, hisz a település futballpályáján labda helyett a hajtók pattogtak a fogatokon. A tizennégy nevezetből, hogy nagyobb legyen a tét, hatan egy extra futamra is vállalkoztak: hajts, fuss, vezess, ami abból állt, hogy az akadálypálya első részét fogattal, majd 100 méteres futást teljesítve a pálya második szakaszát quaddal tették meg. Összességében a jó hangulatú versenyt a póniknál Linzenbold Miklós, a Nyírbátori Lovas SE versenyzője nyerte, míg Pápai Erika, a Napkori Hagyományőrzők Lovas Egyesület versenyzője a dobogó második fokára állhatott fel.

Kettesfogat Can-c kategóriában Ifj, Fekete György első, Bégányi Csaba második, Pápai Zoltán harmadik helyen végzett. CAN-D kategóriában Németh Zoltán első, Belicza Bence második, míg Fábián Ferenc a harmadik helyen végzett.

Nyírbogát Önkormányzatának vándorkupáját Ifj, Fekete György vihette haza, aki a quados versenyt jelentős időelőnnyel szintén megnyerte.

Az est folyamán mintegy bemelegítésként Kasza Tibi adott előzenekaros koncertet.

Szombaton 9:30-kor sporttal kezdenek a bogátiak, hogy délben közösen fogyasszák el az ebédet. Délután a helyi óvoda, iskola és idősek műsorára tapsolhatnak. Az ünnepi műsor 18 órakor lesz, azon egyebek mellett elismeréseket is átadnak. Este kilenckor Caramel koncertje kezdődik, majd 23-órakor tűzijátékkal zárul a nap.


- FrissMédia -