KÖZÉRDEKŰ
Ajánló
#Magyarság Háza
#hangverseny
#Advent
#karácsony
Karácsonyvárás a Magyarság Házában
A mostani hétvégén a Magyarság Házában is elkezdődik a hangolódás a karácsonyra. Szép programok várják a következő hetekben azokat, akik új helyén, a budapesti Belváros szívében, a Duna Palotában felkeresik az intézményt.

Még advent előtt, november utolsó vasárnapján felvidéki betlehemes szokásokkal ismerkedhetünk délután 4 órától a Magyarság Házában, az V. kerületi Zrínyi utca 5. szám alatt.A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes fogja kézen a nézőket délután 4 órától, hogy tánccal és zenével végigvezesse őket a felvidéki karácsonyvárás állomásain. Az 1951-ben alakult együttes az idén a Fölszállott a páva elődöntőjébe is bejutott, csallóközi táncokkal. Célja a felvidéki magyar néptánc-kultúra hiteles képviselete otthon és külföldön egyaránt. Számos helyen turnéztak már, például Spanyolországban, Belgiumban, Franciaországban, Erdélyben.


A Magyarság Háza adventi programsorozatában más érdekes előadások is szerepelnek. December 10-én, advent 2. vasárnapján például a nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus ad hangversenyt 4 órától, egy héttel később pedig külső helyszínen: a Szent István Bazilikában a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjét nézhetjük / hallgathatjuk meg délután 3-kor a Magyarság Háza szervezésében.