KÉK FÉNY
Kalapáccsal verte a feleségét, börtönbe megy
A Nyíregyházi Törvényszék délelőtt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte R.D. vádlottat.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott külföldön dolgozott biztonsági őrként, onnan támogatta Magyarországon élő családját. 2019 végén 1800 euró meg nem fizetése miatt elzárásra ítélték. Büntetéséből 2020. január 24-én szabadult. Élettársa a két kiskorú gyermekükkel a külföldi büntetésvégrehajtási intézet előtt várta azért, hogy együtt utazzanak haza lakóhelyükre. A család vonattal érkezett meg Magyarországra, majd az éjszakát Budapesten egy hotelben töltötték. Az éjszaka során a vádlott megütötte élettársát, mivel nehezményezte, hogy nem küldött neki pénzt a mihamarabbi szabadulása érdekében. Azzal is meggyanúsította az asszonyt, hogy hűtlen volt hozzá.

A család 2022. január 25-én érkezett meg nyíregyházi lakásukra. Az esti órákban a vádlott nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott, majd korábbi sérelmei miatt ismét veszekedni kezdett élettársával. Magához vett egy kalapácsot és azzal több alkalommal megütötte az asszony lábát, hajánál fogva lehúzta őt a kanapéról, majd ököllel ütötte a már földön fekvő a sértettet. Mikor az asszony erősen vérezni kezdett, a vádlott bevitte őt a zuhanyzóba, megmosdatta, majd folytatta a kínzását. Különböző tárgyakkal (késsel, harapófogóval) bántalmazta, egy kést a nyakához is tartott, ezzel később több helyen meg is szúrta a sértettet.

A vérző nő könyörgött a férfinak, hogy értesítse a mentőket és megígérte: azt fogja mondani nekik, hogy ismeretlen személyek támadtak rá és okozták a sérüléseit. A vádlott hajnalban tett bejelentést a rendőrségre azzal, hogy élettársát ismeretlen személyek megtámadták.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett.

A Debreceni Járásbíróság R.D. vádlottat 2019. április 15-én csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Tekintettel arra, hogy a vádlott fenti cselekményét a próbaidő alatt követte el, a Nyíregyházi Törvényszék ítéletével elrendelte a 2 év börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosabb, a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

- FrissMédia -