KÉK FÉNY
#kisvárda
#kábítószer
#dealer
#elfogták
Kábítószerrel üzletel Kisvárdán - börtön vár rá
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai Kisvárdán ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő férfit 2018. június 24-én.

A rendőrök a járművet átvizsgálták és a jobb oldali ajtó kárpitja alatt kábítószer gyanúját keltő anyagokat, az előzetesen elvégzett gyorsteszt eredményei alapján 170 gramm marihuánát találtak. Lakásában tartott házkutatás során további 87,2 gramm speedet foglaltak le. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy a kábítószereket azért vásárolta, hogy azokat anyagi haszonszerzés érdekében Kisvárdán értékesítse.

A rendőrök a gépjármű vezetőjét, M. László 27 éves kisvárdai lakost a rendőrkapitányságon előállították, ahol kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. Az ügyben a nyomozók kábítószer birtoklása miatt több fogyasztót is kihallgattak, akiknek az eljárás adatai szerint M. László több alkalommal is értékesített kábítószert.


Az elkészült igazságügyi vegyészszakértői vélemény szerint az ügyben lefoglalt anyagok amfetamint és THC hatóanyagokat tartalmaznak, így kábítószernek minősülnek, és együttes mennyiségük meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség előterjesztésére az illetékes ügyészség indítványozta M. László előzetes letartóztatását, amit a Kisvárdai Járásbíróság 2018. június 27-én elrendelt. Letartóztatását a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartották.


A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.