SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#labdarúgás
#Mol Fehérvár FC
Jól ismert bíró fújja a meccset a Fehérvár ellen
Nincs 2019-ben Mol Fehérvár FC–Kisvárda Master Good avagy Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC mérkőzés Berke Balázs nélkül. A naptári évben Székesfehérváron rendezett mindkét meccset a 35 éves játékvezető dirigálta – így hát övé a harmadik ilyen párosítás is, immár Kisvárdán.

Ugyan Berke Balázs eddig négyszer vezetett Kisvárda csapatának, de csak két párosításban: a „Vidi” mellett a Diósgyőrrel is duplázott a Rétközi csapat, de Kisvárdán még nem láthattuk.

Berke Balázs által dirigált mérkőzések mérlege a kisvárdai gárda nézetéből: egy döntetlen (tavaly decemberben Diósgyőrben 1–1) és három vereség (idén március 2-án Fehérváron 1–2, augusztusban Fehérváron 0–3 és novemberben Diósgyőr 1–3), a gólkülönbség 3–9.

A legutóbbi, miskolci meccsen két tizenegyest is ítélt a Master Good csapat ellen, ugyanott tavaly december 8-án kiállította a Kisvárda játékosát, Pavlo Lukjancsukot, holott előtte néhány perccel a miskolci Vernes Richárdnak kellett volna felmutatnia a piros lapot – vélekedik a klub szakembere. Az eddigi meccseken 11-szer mutatta fel a sárga lapot kisvárdai játékosoknak, hatszor az ellenfélnek. „Kedvenc” alanya Cornel Ene, akit háromszor figyelmeztetett.

A FIFA-minősítéssel bíró, kvázi elsőszámú honi bíró szombaton karrierje 81. NB I-es meccsét vezeti, munkájában segítségére lesz oldalvonali asszisztensként Vígh-Tarsonyi Gergő és Szalai Balázs, az alapvonalaknál Németh Ádám és Ducsai József. A tartalék-játékvezetői szerepkört Szalai Dániel tölti be.