KÉK FÉNY
#baleset
#Újfehértó
Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett a cserbenhagyó - lesz ideje gondolkodni
A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. szeptember 20-án helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amellyel cserbenhagyás és ittas járművezetés vétsége miatt 1 év 8 hónap fogházbüntetésre 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte B. T. vádlottat, valamint 3 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. március 5-én reggel úgy közlekedett személygépkocsival Máriapócson, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. Az egyik útkereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadásra utasító táblát, és fékezés nélkül haladt tovább. Ugyanebben az időben ért az útkereszteződésbe a sértett, aki miután látta, hogy a vádlott nem ad neki elsőbbséget, fékezett, ennek ellenére a két autó összeütközött. A jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott az ütközést követően a helyszínről elhajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A bíróság megállapította, hogy a többszörösen büntetett előéletű vádlott felismerte cselekménye tilalmasságát, s tettét követően megpróbált kibújni a felelősség alól. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a vádlott terhére azt, hogy ittasan, vezetői engedély nélkül közlekedett, s röviddel korábbi elítélése után követte el az újabb bűncselekményt.

Az ítélet jogerős.