SPORT
kézilabda
Jobbátlövővel erősödik a Kisvárda
Nyártól a Kisvárdán folytatja pályafutását Veronika Habánková.

A következő szezonban a jobbátlövőként bevethető Veronika Habánková is a Kisvárda Master Good SE felnőtt csapatát erősíti. A 24 esztendős, balkezes játékos az idei szezonban Iuventa-Michalovce csapatában kézilabdázik és kilenc mérkőzésen harminchárom találatnál jár.

"Kisvárda mindössze 85 km-re fekszik Nagymihálytól, ahol a hetedik szezonom töltöm. Először a menedzserem beszélt a csapatról és mielőtt meghoztam volna a döntésem beszéltem a családommal és mindenki támogatott, hogy ez lesz a legjobb lehetőség a számomra. A szerződés aláírása előtt Marianna Rebičová a csapat és a Szlovák válogatott jelenlegi játékosa tájékoztatott, hogy a KKC egyszerűen a tökéletes klub a számomra.

Ez lesz az első változás a karrierben (a nevelőklubbomtól, HK Štart Trenčínből 2012-ben Iuventába szerződtem és azóta ott játszom). Sok lányt ismerek Kisvárdán, ezért úgy gondolom, hogy az együttműködésünk problémamentes lesz. Remélem, hogy a szezonban a tabella élmezőnyében fog végezni a KKC.

Azt elmúlt napokban a helyszínen tekintettem meg az Alba Fehérvár elleni mérkőzést, melyet követően beszéltem Dévényi János edzővel és biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz." - mondta a játékos.

Veronika Habánková és a Kisvárdai KC Sportegyesület két éves szerződést írt alá.