AKTUÁLIS
#Kemecse
#gyalog- és kerékpárút
Jó ütemben épül Kemecsén a gyalog- és kerékpárút
Egy kormánydöntésnek köszönhetően az eredeti támogatói összegen kívül - ami több mint 176 millió forint volt - megközelítőleg 8 millió forint plusz forrás felhasználásával épül közel 2 kilométeres szakaszon az egyesített gyalog- és kerékpárút Kemecsén.

Már a térkövezésnél tartanak a dolgozók azon az úton, aminek megépítésével Kemecsén jelentősen növekszik a közlekedésbiztonság, hiszen a járási székhelyen átvezető, igen forgalmas úttól fizikailag elszeparálva épül a gyalogosok és a kerékpárosok számára a minden igényt kielégítő útszakasz.

A projekt a település közlekedésbiztonságának javítását és kerékpárosbaráttá tételét célozza meg, mintegy 1848 méter hosszú szakaszon.

A szükséges közművek áttelepítése és a földmunka jelentős része már elkészült, folynak az alapozási és segélyezési munkálatok. A csaknem 158 millió forintos költségből épülő út a biztonság mellett esztétikailag is igen impozáns lesz, hiszen a teljes szakasz térkő burkolást kap.

A Szent István utca Kemecse gerincutcája, hisz a város utcáinak túlnyomó része innen csatlakozik, így településrészeket köt össze. A gyalog- és kerékpárút 2,75 méter hasznos szélességgel kerül kiépítésre.

A beruházás Kemecse Város Önkormányzata valósítja meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával.