AKTUÁLIS
#élelmiszerbank
#karácsony
#adomány
#karitász
#önkéntes
#szeretet
Jó szívvel töltötték meg az adománygyűjtő kiskocsikat
Idén is megszervezte hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank, melynek keretében november 23-24-25-én várták a lakosság élelmiszer-adományait országszerte közel 120 település több mint 200 áruházában. Az akcióhoz az idei évben is csatlakoztak a Kisvárdai Görögkatolikus Karitász önkéntesei.

Az Élelmiszerbank akciójának célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel a karácsonyi ünnepek alatt. A nemes kezdeményezés mellé idén is odaállt a Kisvárdai Görögkatolikus Karitász, melynek tagjai a Szent György Görögkatolikus Általános Iskola önkéntes diákjai és pedagógusai közreműködésével, a kisvárdai Tesco áruház bejáratánál gyűjtötték a tartós élelmiszereket. Nemes akciójukra a vásárolni érkezőknek átnyújtott szórólapokkal hívták fel a figyelmet, mely röviden ismertette az adománygyűjtés célját és a fontosabb információkat.

„A diákok önzetlen munkája kiváló példaként szolgálhat az iskolatársak, a barátok, minden fiatal és felnőtt számára is. Önkéntes munkájukkal felhívták mindenki figyelmét arra, hogy legyenek figyelmesek szűkebb és tágabb környezetükben egyaránt, lássák meg a segítségre szorulókat és tegyenek is értük. A három nap során mindannyian megtapasztaltuk azt a hitvallást, amit Pázmány Péter jezsuita szerzetestől ismerünk: „Nemes, szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok-sok szeretet” - nyilatkozta szerkesztőségünknek az élelmiszergyűjtés helyi koordinátora, a Kisvárdai Görögkatolikus Karitász vezetője, Nagy Józsefné.

Elmondása szerint jó volt megtapasztalni azt, hogy a megszólítottak kedvesen fogadták a közeledésüket és jó szívvel töltötték meg a bejáratnál kihelyezett adománygyűjtő kiskocsikat az általuk vásárolt tartós élelmiszerekkel.

A város társadalmi megbízatású alpolgármestere – aki személyesen is részt vett a gyűjtésben – tájékoztatott arról is, hogy bár az akció országos volt, az itt összegyűjtött élelmiszerek Kisvárdán és térségében töltik meg a karácsonyi asztalt: „Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt” - zárta szavait Nagy Józsefné.

- Friss Média -