AKTUÁLIS
#érpatak
#falunap
#mulatság
#tánc
#népzene
"Jó lenne minden héten falunap" - falunapon jártunk Érpatakon - fotók, videó
A pénteki időjárás gyökeresen megváltozott szombatra, éppen úgy, mint a falu vezetése azon a bizonyos márciusi vasárnapon. Bár reggel még az 1800 lelkes falu parkjában rotyogtak az ételek az üstökben, egy hirtelen jött viharos szél szinte mindent lerombolt, amit a gondos kezek előkészítettek az érpataki falunap alkalmából.

Az szervező önkormányzat gyors döntését követően a ma már funkcióját veszített iskolaépület tornacsarnokában és az aulában rendezték meg a választások utáni első falunapot. A délután kettőkor kezdődött rendezvényre szép számban érkeztek vendégek, így a környékbeli települések polgármesterei, a kormányhivatal részéről dr. Polgári András, és Hosszú József, a Tiszavasvári Járási Hivatal vezetője. A kulturális és szórakoztató műsorban a helyi ovisok is helyet kaptak, és volt arcfestés, kézművesfoglalkozás, de még egy bábelőadás is belefért a szűkös költségvetésbe.

Természetesen senki nem maradt éhesen ezen a napon, hiszen több szervezet több száz adag gulyással, babgulyással, pörkölttel és sok egyéb finomsággal készült. Az önkormányzat mellett főzött a frissen megalakult polgárőrség, a kisebbségi önkormányzat és a görögkatolikus egyház is. A település lakóinak túlnyomó része fontosak tartotta, hogy ott legyen, és hogy így fejezzék ki a közösséghez való tartozásukat. Ahogy beszélgettünk az emberekkel, egységesek tűntek abban, hogy Érpatak életében új korszak kezdődött.

Az est fénypontja a több száz tombolaajándék, aminek zömét a helyi vállalkozók, képviselők ajánlottak fel. A sorsolást a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon Miklós nyitotta meg. A sok értékes nyeremény mellett a fődíj egy kerékpár volt. A sorsolást szórakoztató műsor kísérte, amelyben fellépett az Érpataki Asszonykórus, amelyik 22 éve szórakoztatja a közönséget, számos lemezt adtak ki, és megszámlálhatatlanul sok elismerést vehettek át az évek során. Persze, a populáris műfaj is képviseltette magát dj. Szatmári és Jucus személyében.

Az érpataki falunapon több százan énekelték, hogy "jó lenen minden héten falunap".

Videónk a zenés blokkból merít egy-egy epizódot.