SPORT
Labdarúgás
#Várkerti Stadion
#meccs
#szezon
#Kisvárda Master Good
Jelentős változások a kisvárdai stadionnál - ankéton jártunk Kisvárdán - fotók
Mint írtuk, csütörtökön beindítva a meccsszezont megvolt a szurkolói ankét, ahol több újításról is beszámolt a vezetőség. A lényeg, hogy szombaton ne megszokásból induljon el a mérkőzésre a Várkerti Stadionhoz, mert igen csak pórul járhat!

A legfontosabb változás, hogy a Vár utca felől megszűnt az autós behajtás a sporttelep területére, onnan csak gyalogosan lehet megközelíteni a stadiont. Autóval, a város felől érkezve a Mátyás király utca, ismertebb nevén Dögei út felől lehet balra bekanyarodva behajtani az új bekötőútra, ahol egy 750 férőhelyes parkoló fogadja a látogatókat, innen 420-450 méteres sétával közelíthető meg a stadion.

Nyugaton már így van

Fontos változás, hogy a szurkolók ezentúl nem elszeparáltan közelítik meg az arénát, hanem egy térben együtt, függetlenül a csapatoktól. Révész Attila úgy fogalmazott:

Meg kell tanulni együtt élni mindenkinek.

Az újítás abban is segíthet, hogy a régi meccshangulatot felelevenítve valódi örömünnep legyen egy-egy mérkőzés. További újítás, hogy - gondolva a családosokra -, az apróságoknak külön foglakoztató részt alakítanak ki, megfelelő szakszemélyzettel.

120 millió forint mínusz

Pénzügyileg nehézségeket tartogat a szombaton induló szezon, hiszen a központi hozzájárulást 120 millió forinttal nyirbálta meg az MLSZ, ezt a mínuszt jó szerepléssel, szponzori pénzek becsatornázásával lehet kompenzálni. Révész Attila azt is mondta, hogy a költségvetésnek jelentős százalékát teszi ki a jegybevétel. Bíznak benne, hogy a költségvetési oldalon ebben a szezonban is megmutatkozik a szurkolói aktivitás.

Országosan élen a Kisvárda

Mármint a nézőszámot és a gazdasági mutatókat illetőleg, ugyanis a kisvárdai stadion nézőszáma az országban a második legjobb. Külön kiemelendő, hogy ezt az eredményt nem mesterségesen, ingyen-, illetve 100 forintos jegyekkel érték el, hanem valódi fizető szurkolókkal. Ez azt is mutatja, hogy érdemes dolgozni, bizonyítani, így hálálva meg a lokálpatrióta gondolkodást, ami a kisvárdai szurkolókat jellemzi. Révész Attila külön köszönetét fejezte ki a kemény szurkolói magnak, a Várkert Vitézeknek, amely csapatnak immáron Leleszi Tibor is a tagja.

Öt új játékos

A csapatkapitány, Lucas adta át a mezeket az új játékosoknak, így az "ötök" egyetlen külföldijének, a román Claudiu Bumbának, Zöldesi Illésnek, Baranyai Ádámnak, Rubus Tamásnak, valamint Tischler Patriknak. Révész Attila kérdésre válaszolva elmondta, hogy már nem terveznek "mozgást", viszont, ha a lejátszott meccseken kiderül, hogy van még hiányposzt, akkor lehet szó erősítésről.

Nem vagyok David Copperfield

Azt meg tudom ígérni, hogy mindig őszinte leszek a csapattal, de veletek szurkolókkal is. Azt viszont nem tudom megígérni, hogy mindig nyerni fogunk, azt annál inkább, hogy futni, harcolni fogunk és talán olykor jól futballozni is. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk. A legutóbbi bajnokságot a kilencedik helyen zárta a csapat, a nyolcadik már előrelépést jelentene, de az az alap, hogy maradjunk benn. Nyilván jó lett volna több edzőmeccset nyerni, de a pontokat szombattól osztják. Ha nyerünk, akkor jó edző Miriuta László, ha nem, akkor rossz, de mondhatnám csúnyábban is... Nem vagyok David Copperfield, nincs varázsdobozom sem, csak az elvégzett munkában bízhatunk

- fogalmazott Miriuta László, vezetőedző.

Stabilabb évre van szükség

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere, aki lokálpatriótaként, nem mellesleg lelkes szurkolóként már megvette az éves bérletét, a FrissMédiának elmondta, hogy a város egyként "egy csapatként" szurkolt, így értünk el sikereket, bent maradt a csapat. A városvezető abban bízik, hogy ez a szezon stabilabb, biztonságosabb lesz és sikerül előrébb lépni.

Jegyek, bérletek

Folytatódik a jegy- és bérletértékesítés. A 2019-2020-as idényre szóló éves belépőket valamint a Paks ellen szombaton 19.30-kor kezdődő első mérkőzésre érvényes jegyeket is a Városi Tornacsarnok első emeletén lehet megvásárolni munkanapokon 8 és 15 óra között. A mérkőzés napján a Várkerti Stadionban nyit ki a jegypénztár, a hazai oldalon 16 órakor, a vendégpénztár pedig 17.30-kor. A mérkőzés napján bérletet nem lehet vásárolni. Elővételben és a mérkőzés napján, a stadionban is csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Paksi szempontból a szombati lesz az első mérkőzés, amelyen a csapathoz visszatérő Böde Dániel a pályára lép. A meccsre szóló jegyárak az alábbiak szerint alakulnak:

A3, B3: 2500 Ft

A2, A4, B2, B4: 2000 Ft

A1, A5, B1, B5: 1500 Ft

D1, D2, D3: 1500 Ft

C1, C2, C3 (vendégszektorok): 1500 Ft

Kedvezményes jegyek (diák-nyugdíjas), amelyek csak az A1, A5, B1, B5 szektorokban vehetők igénybe: 1000 Ft

Családi kedvezményes jegyek, A2 és B4 szektor: 5000 Ft (2 felnőtt+2 gyerek) és 6000 Ft (2 felnőtt+3 gyerek)

VIP A: 13.000 Ft (korlátlan étel-, italfogyasztással)

VIP B: 10.000 Ft (korlátlan étel-, italfogyasztással, de itt a székek nem párnázottak)