SPORT
Labdarúgás
Jé, itt süt a nap - a norvég Molde Kisvárdán
A Molde edzője biztos abban, hogy nem követik el még egyszer a vasárnapi hibákat.

Előfordulhat-e még egyszer az, ami a vasárnapi, Kristiansund elleni bajnoki mérkőzésen, vagyis, hogy az ellenfél a 16. percben már 2–0-ra vezessen? Mert ha igen, akkor veszélybe kerülhet a kisvárdai visszavágóra háromgólos előnnyel érkező Molde FK továbbjutása az Európa-konferencialiga rájátszásába jutásért - jegyezte meg a kisvárdai csapat sajtósa, Bodnár Tíbor.

Nem – válaszolta lakonikus tömörséggel Eirling Moe, a Molde vezetőedzője a szerda esti sajtótájékoztatón. Válaszát arra alapozta, hogy tanultak a hibáikból, no meg a csapat így is meg tudta nyerni a számukra oly fontos presztízsrangadót. A tréner kifejtette: azért is érkeztek két nappal korábban a meccs helyszínére, hogy élvezzék kicsit a napot (elmondása szerint Norvégiában még egész nyáron nem látták...), meg hogy az ellenféllel szembeni maximális tiszteletüket is kifejezzék vele. Moe nem tartja lefutottnak a párharcot, de jó esélyt lát csapata továbbjutására.

A játékosok közül Sivert Mannsverk vett részt a médiaeseményen. Húszéves kora ellenére a párharc első meccsét is végigjátszotta és az ő gólja döntötte el az idei norvég kupadöntőt, amelyet május 1-jén 1–0-ra nyert meg a Molde a Bodö/Glimt ellen. Nem tagadja, nagyszerű érzés ennyire fiatalon ilyen szintű meccseken pályára lépni, de éppen ezért igazolt egy éve a Sogndaltól Moldébe, hogy ekkora élményekben legyen része és így tudjon fejlődni.

A lehetetlen nem létezik

Alakuljon bárhogy is az eredmény, egyetlen percre sem mondunk le a győzelemről és a továbbjutásról - elszánt a kisvárdai gárda.

A szerda esti program első részében a Kisvárda Master Good tartotta meg a nemzetközi kupamérkőzések előtt kötelező sajtótájékoztatót, melyen Török László vezetőedző és egyik legjobb formában lévő hazai játékos, Driton Camaj képviselte a kisvárdai klubot..

A vezetőedző elmondta, hogy sok, de nem minden múlik majd a mérkőzés első tíz percén. Kisvárdán most egyébként az a jelmondat, hogy a lehetetlen nem létezik. Ki gondolta volna, hogy eljut idáig a csapat? Akkor miért kellene letenni most is a továbbjutásról.

Driton Camaj arról is beszélt, hogy álomszerű napokat él át ezekben a hónapokban a válogatottbeli bemutatkozással, a nemzetközi kupaszerepléssel a remek bajnoki rajttal. Itt és most azonban nem ő és a korábbi eredmények a fontosak, hanem csak és kizárólag a Kisvárda és a csapat eredményessége. Alakuljon bárhogy is a visszavágó, a győzelemről és adott esetben a továbbjutásról egyetlen pillanatig sem mond le a csapat.

A Kisvárda és a Molde este 9-kor csap össze egymással a Várkerti Stadionban.

- FrissMédia -