AKTUÁLIS
Japánból is érkezett versenyző a IV. Rétközi Rablóhalas Rangadóra
​Több, mint 120 versenyző, közel négymillió forint összdíjazás az ország egyik legjobban megszervezett horgászversenyén.

Bár halból a horgokra kevés akadt, de a kedv nem csökken: ma újult erővel és újabb praktikákkal próbálják a csapatok megszerezni az elsőbbséget. A tét nem kicsi: egy közel 2 millió forint értékű csónak a fő jutalom.

60 csapat 120 versenyzője, köztük több nemzetközi versenyző is nevezett az ország egyik legjelentősebb versenyére. A háromnapos esemény tegnap a bemelegítéssel kezdődött a Rétközi-tó 400 hektáros vizén. A rablóhalas rangadóra világ- és Európa-bajnok sporthorgászok is érkeztek. Szombat reggel nyolckor rajzottak ki a sorsolást követően a csapatok, hogy elfoglalják a jobb helyeket. Ma a csapatok 15:30-ig voltak vizen.

A Rétközi-tó Magyarország egyik legnagyobb állóvíze. Ez a káprázatos víziparadicsom kapitális csukákat és süllőket is rejt. Erről győződhettek meg 2021-ben a III. Rétközi Rablóhalas Rangadó résztvevői is, hiszen több, 10 kg-nál nagyobb csukát is fogtak ezen a kivételes versenyen. Bár az idei verseny első napján kevés hal akadt a horogra, a vesenyzők ennek ellenére bizakodóak a mai napot illetően.

A szombati etap nyertesei: harmadik lett 106,5 centivel a Dudás Balázs - Sándor Roland alkotta Lacusta Team, második helyre volt elég 122 centis fogás, amit Varga Pál - Greskó Zoltán páros hozott össze. Ők egybként a Wobblerek.com színeiben álltak rajthoz. A szombati nap abszolút nyertese a Zandertime Hungary Team égisze alatt versenyző Deák Ferenc - Hipszki Róbert páros 148,5 cintivel nyerte.