SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#labdarúgás
#vezetőedző
Janeiro távozhat, hiszen túl jó edző, magyarosodni fog a Kisvárda - interjú Révész Attilával
​„Joao személyisége déli mentalitásából fakad, és ehhez a közösséghez, a sok külföldi játékoshoz jobban illik” – nyilatkozta a Reggeli Startban Révész Attila a csapat új vezetőedzőjéről, Joao Janeiróról. A labdarúgó NB I-et vezető Kisvárda sportigazgatója az Európa-liga-álomról, fenntartható Kisvárdáról és magyar játékosok érkezéséről is szót ejtett a portugál mester mellett.

A Kisvárda öt forduló után 12 szerzett ponttal vezeti az OTP Bank Ligát, úgy, hogy a címvédő Ferencvárost is legyőzte idegenben. A sikerek végett Révész Attila azt sem tartja kizártnak, hogy idő előtt kell új vezetőedző után néznie: „Lehet, hogy korai a kijelentésem, ugyebár 1+1 éves szerződése van Joao Janeirónak, de az ő karaktere, tudása és munkamódszere feljogosítja őt, hogy jobb bajnokságban küzdjön magasabb célokért. Szerintem már idén lesznek kérői, ami azért is van, mert olyan futballközegből érkezett, ami meghatározó Európában; ezért előnyből indul a magyar edzőkhöz képest, akik – Supka Attilára is gondolva – az edzéselméletüket és szakmai tapasztalatukat nézve elérik a szintjét, de Joao a mentalitásából fakadóan más erényeket is csillogtat. Nehéz lesz őt megtartani, de ezt az évet szeretnénk kihúzni vele, és ha a sikeresség megmarad, valamint nem viszik el tőlünk, akkor a következő évben is számolunk vele.”

Az anyagiak mindent felülírnak

A sportigazgató elmondta, hogy a pozitív anyagi mérleg elérése mellett szeretnének az első ötben végezni, és győzelmeik számát növelni, ami tavaly tizenkettő volt. Mint mondta a DIGI Sport napindító műsorában: „A döntetlen a klubnak veszteség, mert akkor is fizetünk prémiumot, de nincs a bevételi oldalunkon mellétéve semmi – csak a győzelmet támogatja a szövetség. Szám szerint tizenhat győzelmet szeretnénk elérni.”

Jönnek a magyarok

Sőt, Révész Attila tovább is ment: „Az Európa-liga az álmom, de nemcsak azért, hogy megmutassuk, hogy egy ilyen kis klub is képes kijutni a nemzetközi színtérre, hanem azért is, mert ez anyagi bevétellel jár, ami által még stabilabbá, még fenntarthatóbbá tudjuk tenni az egyesületünket. Ráadásul lassan az akadémiánkról kikerülő játékosok is itt kopogtatnak majd, ami lehetővé teszi, hogy az innen magasabb szintre kerülő játékosokat jóval magasabb összegért értékesítsük, helyükre pedig a sajátjainkat hozzuk be, és ezáltal a klubunk értéke és ázsiója megnő, és ezzel hasznot is tudunk termelni. Ráadásul a magyar futballnak is szeretnénk segíteni az akadémiánkkal!”

A teljes beszélgetés az alábbi linken tekinthető meg.