KÖZÉRDEKŰ
Agrár
#agrárgazdaság
#Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
#Jakab István
Jakab István: sikeres az agrárgazdasági kamara megújítása
Sikeres a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megújítása - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke Balkányban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésben tartott agrárfórumon.

Jakab István emlékeztetett rá, hogy a NAK megújításának egyik célja éppen az volt, hogy a szervezet magas színvonalon, egységes szempontok alapján, erős tudás- és információs bázisra alapozva szolgálja ki a magyar gazdatársadalmat.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy a magyar agrárgazdaság versenyképes legyen, erős tudásbázisra, információs bázisra, együttműködésre és összefogásra van szükség, aminek ki kellett alakítani a kereteit. Felhívta a figyelmet arra, hogy a terméktanácsok és a szakmaközi szervezetek között erős az együttműködés. Ez az összefogás úgy működik, hogy közben a NAK szoros együttműködést alakít ki az egyetemekkel és kutatóintézetekkel is - fogalmazott.

A magyar agárgazdaság akkor lehet sikeres, versenyképes, ha az egyetemről kikerülő fiatalok korszerű és használható tudással rendelkeznek - mondta Jakab István.