KÉK FÉNY
Izzanak a kémények
Szerdán három kéménytűzhöz riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit. Tuzséron a Diófás úton, Tiszaszalkán a Váci Mihály utcában, Nyírbogdányban a Királykert utcában lakóház kéményében a lerakódott korom égett. A záhonyi, a mátészalkai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók az izzó részek eltávolítását majd az épületek átszellőztetését végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Nyírpazonyban az Árpád utcában, kazánházban tárolt fa gyulladt meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakosság a tüzet eloltotta, az egységek utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt.

A födémszerkezete égett egy nyolcvan négyzetméteres családi háznak Vaján a Kossuth utcában szerda éjszaka. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tetőszerkezetre nem terjedt át. A baktalórántházi és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a tetőhéjazatot megbontották és a tüzet kettő vízsugárral és kéziszerszámok segítségével eloltották. A lakóház konyhájában a födém beszakadt, így az ingatlan lakhatatlanná vált, az ott életvitelszerűen élő négy ember lakosságvédelmi intézkedés keretén belül rokonoknál került elhelyezésre. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Árokba csúszott egy nyergesvontató pótkocsija Gávavencsellőn a Petőfi és a Hatház utcák kereszteződésében szerdán. A jármű forgalmi akadályt képezett, amelyet a nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a gávavencsellői önkéntes tűzoltók tűzoltó daru segítségével szüntettek meg. Személyi sérülés nem történt.