KULTÚRA
Fesztivál
Ízelítőt kaptunk a nyárból
Bár tavasznyitó rendezvényként indult, éppen hogy elköszönt a tavasz ma Nyíregyházán, hisz közel 30 fokos hőségben vette kezdetét a megyeszékhely szezonnyitó eseménye, a Helló Nyíregyháza.

A Nyíregyháza belvárosában immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen közel 10 helyszínen több színpaddal, Ifjúság, Honvédség, Tavasz, Kölyök, Egészség "utczákkal," Civil- és Könyvszigettel, valamint derűvel és jókedvvel üdvözik a városlakók a nyárias tavaszt.

Mint írtuk korábban, beírták magukat a nyíregyházi ballagók a 2006-ban készült egyedi méretű bőrkötéses kapcsos könyvbe. Ma ünnepélyes keretek közt elballagtak a Helló Nyíregyháza programsorozat nyitórendezvényén az iskolájukat képviselő diákok a város központi ballagási ünnepségén.

A Helló Nyíregyháza programjaiban az ifjúságé a főszerep. Az Ifjúság utczában, ami a Dózsa György utcán nyitott ki, 14 kitelepülő szervezet kínál hasznos időtöltést. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Nemzeti Ifjúsági Tanács mellett sok érdekességgel készül a Human-Net Alapítvány, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, de megtalálható a Periféria Egyesület, a Mustárház, a Drogambulancia, a Talentum Alapítvány, az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér is. A Camelot 2 darab play stationnal, a Denevér Barlangkutató és Szabadidősport Egyesület labirintus tájfutással, a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület lézerfegyver bemutatóval várja a fiatalokat. A Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola és a Nyíregyházi Egyetem is színes programokkal készült.

Nagyszínpadon az USNK és a Kozmix

A nagyszínpadi programok megkoronázzák a felhőtlen nyüzsgést, szórakozást. Kora délután a Long Dusty Road egy csipetnyi Amerikát hoz a térre modern country, rock és blues stílusjegyekkel, 14 órától a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatjuk a Kossuth téren.

Majd színpadra lép a Nyíregyházán igazi márkanévnek számító Polip Band, s mivel a közös mozgás élménye a „Mozdulj Nyíregyháza!” sorozat példája alapján vonzza az itt élőket, egy különleges délutáni program egy másik, széles célközönséghez szól: alakreform-torna lesz a népszerű Rubint Rékával.

S végül de nem utolsó sorban Nyíregyházára érkezik az USNK, akiket 19 órától a Kozmix élő koncertje követ.

- Frissmédia -