KULTÚRA
Programok
#Napkor
#böllérverseny
#böllér
#hagyomány
Itt csak nyerni lehetett! Fotók a napkori Böllérversenyről!
2018-ban Napkor előtt bezárult egy ajtó. Egy ajtó, amit a napkoriak nyitottak, Az ajtó, ami Napkornak nevet és ismeretséget adott… kitárta, hogy az évek során, 2002-től több százezer embernek adott felhőtlen szórakozást, példát vendégszeretetből, falusi turizmusból, életérzésből. A falusi létből. Ez az ajtó 2018-ban bezárult. Bezárult, hogy egy másik kinyíljon, így visszatérve a gyökerekhez.

Az, hogy a napkori önkormányzat döntése 2019-ben jó volt, arra a mai nap eseményei adnak bizonyságot. Tavaly még csak 5 csapat versengett a legjobb böllér címért, bátortalan érdeklődők gyűrűjében. Akkor úgy fogalmaztunk cikkünkben, hogy aki mer az nyer.

Aki ma ott volt Napkoron - legyen az idős, fiatal - érezhette, hogy 2002-ben és azt követő pár évben, milyen volt egy napkori böllérverseny. Barátságos, emberi, vendégszerető, amolyan igazi családias disznóvágás, olyan, amit déd- és nagyszüleink éltek át és meg.

Napkori lévén egy picit én is részese voltam a múltnak... Jó volt újra átélni azt az érzést, amit a kétezres évek elején érezni lehetett a napkori Böllérversenyen. Jó volt látni az őszinte mosolyt az emberek arcán és szemében, csevegtek, beszélgettek. Pont úgy, mint egy jól összeszokott közösség. Jóban-rosszban együtt.

Napkor nem vesztett semmit, ma ott mindenki nyert, példát mutatva, hogy nincs semmi veszve, csak merni és cselekedni kell.