PUZZLE
Bulvár hírek
#harakiri
#szamuráj
#Nagy-Britannia
Iszonyú vég - harakiri szamurájkarddal Európában
Az 51 éves Alun Jones egy fegyverkereskedésben dolgozott Nagy-Britanniában, Newport városában. Rendszeresen ellátogatott Japánba, mert nagyon érdeklődött a szamuráj hadviselés iránt. Hazatérve harakirit követett el, vagyis egy szamurájkarddal felvágta a hasát és elvérzett. Édesanyja talált rá a magányosan élő elvált férfira.

Jones halálát öngyilkosságnak minősítette a rendőrség. Röviddel előtte még békésen üldögélt a kanapéján és a családi albumokat nézegette. Aztán elővette a szamurájkardot.

Az első szeppukut vagy harakirit 1180-ban követte el egy szamuráj harcos Japánban. A szamurájok a katonáskodásért éltek és haltak, azért követtek el öngyilkosságot a harcmezőn, nehogy az ellenség kezére kerüljenek. Akkor ugyanis megkínozták őket és így esetleg elárulhatták volna a hadi titkokat.

A szamuráj harcosok számára a legfontosabb a becsület. Ha ezt elveszíthetik, akkor jön a harakiri. Előtte rituális fürdőt vesznek, elfogyasztják az előírt utolsó vacsorát és búcsúverset írnak. A szamurájok gyakran egymás előtt követtek el harakirit, hogy bizonyítsák: nem váltak hűtlenné a szent hagyományhoz. Az 51 éves brit férfi azonban magányosan végzett magával egy szamurájkarddal, melyet előzőleg elküldött egy mesterhez, hogy élesítse ki.